Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

iPSC

iPSC: un candidat potencial per a la regeneració de l’epiteli pigmentari de la retina en malalties degeneratives

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE), la retinosi pigmentària (RP) i la malaltia de Stargardt (MS) són les principals causes de ceguesa permanent als països desenvolupats. Fins al moment, les estratègies de teràpia gènica i de suplement de factor de creixement no poden regenerar la pèrdua de cèl·lules de l’epiteli pigmentari de la retina (EPR) durant el desenvolupament d’aquestes malalties. Les estratègies de les teràpies de substitució cel·lular, com ara l’ús de teixit fetal i cèl·lules mare embrionàries (CME), encara estan subjectes a qüestions ètiques i respostes relacionades amb la tumorigènesi pel que fa a l’ús de material fetal.

El principal objectiu d’aquest projecte és identificar el millor mètode de diferenciació de cèl·lules ERP i RP. El desenvolupament d’una tecnologia d’aquesta mena permetrà endegar la fase I d’un assaig clínic en pacients amb DMAE, RP i MS.

Resultats previstos: La generació dels diferents productes cel·lulars permetrà desenvolupar la fase I d’un assaig clínic en pacients amb DMAE, RP i MS.

 

(1) Embryonic Stem Cell Therapy – From bench to bed. By Laura E. Sperling
(2) Rodman & Renshaw Global Investment Conference September 2012

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi