Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Statins4Drusen

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és la causa més comuna de ceguesa legal en països desenvolupats en persones de més de 50 anys. Una de les característiques distintives dels estadis primerencs i intermedis de la malaltia són les druses. Les druses són dipòsits groguencs, compostos principalment per lípids i proteïnes, que es formen a la retina i contribueixen al desenvolupament de la DMAE.

Hi ha indicis que nivells anormals de colesterol sistèmic poden estar associats amb la formació de les druses. És per això que la Barcelona Macula Foundation (BMF) amb el Institut de la Màcula (IM) realitzaran un estudi per determinar si l’ús d’altes dosis d’estatines (fàrmacs que inhibeixen la biosíntesi del colesterol) condueixen a una regressió o disminució en el volum i nombre de druses en pacients amb DMAE intermèdia després de 24 mesos.

Aquest projecte, anomenat STATINS4DRUSEN, pot contribuir a oferir una nova teràpia per retardar la progressió de la DMAE, que és l’objectiu principal de moltes investigacions que s’estan desenvolupant a tot el món.

Scientific background. 3D render.

 

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi