Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Teràpia cel·lular: primers resultats en model animal d’AG

La BMF i el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) van presentar resultats de teràpia cel·lular en la quarta reunió de treball de l’Advance(cat), celebrada el 9 de novembre a l’Hospital Clínic de Barcelona. El director científic del Banc de Sang i Teixits de Barcelona (BST), Ricardo Casaroli, va exposar, en representació de la BMF i del Dr. Jordi Monés, el procediment dut a terme per a l’estudi de teràpia cel·lular en un model animal. L’equip investigador va generar un model d’atròfia geogràfica (AG, una de les fases avançades de la DMAE) a la retina d’un model porcí per  al tractament posterior amb les cèl·lules RPE obtingudes de cèl·lules mare pluripotents induïdes (iSPC). El Dr. Casaroli va fer espacial èmfasi a la rigorosa caracterització, tant morfològica com funcional, a què se sotmeten les cèl·lules als laboratoris del CMRB, abans de ser utilitzada per a l’estudi.

L’objectiu d’aquesta teràpia cel·lular consistia a validar la implantació i supervivència de les cèl·lules esmentades a la retina afectada. Els resultats obtinguts han permès concloure que hi ha indicis d’integració i supervivència de les cèl·lules diferenciades en zones no atròfiques, però no s’aconsegueix apreciar la integració en la retina danyada. Amb tot, aquests resultats ens permetran seguir millorant i investigant noves vies per a l’aplicació de la teràpia cel·lular en un futur no molt llunyà.

El programa Advance(cat) està cofinançat per l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya i per la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) Catalunya 2014-2020.

feder-footer

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi