Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Barça sense Fum, protagonista dels Premis europeus als millors articles en salut

Avui se celebra a Brussel·les la cerimònia de lliurament dels Premis als millors articles periodístics de l’àmbit de la salut publicats a Europa durant 2012. 394 periodistes dels 27 països membres de la Unió Europea van presentar més de 550 peces informatives, de les quals es van seleccionar 26 finalistes.

Els guanyadors es triaran en una cerimònia que comptarà amb la participació del Dr Monés per explicar “Quit Smoking Barça”, una innovadora campanya fruit d’una aliança sense precedents entre la Comissió Europea (CE) i el FC Barcelona per ajudar a la seva base de fans i aficionats al futbol de tot el món a aconseguir “deixar de fumar amb el Barça”.

El Dr Monés presentarà als 70 periodistes assistents la iniciativa antitabac del FC Barcelona, una de les idees més reeixides en campanyes de salut pública desenvolupades a la Unió Europea durant el passat any. En aquest vídeo el director mèdic del club blaugrana explica les característiques generals del projecte.

Gossos terapèutics
Entre els periodistes que opten als premis es troba Melisa Tuya Sánchez, la finalista espanyola que va accedir a la final gràcies al seu article “Gossos guardians de vida per a persones amb diabetis i autisme”. El seu article explica la iniciativa de la Fundació Bocalan per ensinistrar als tres primers gossos a Espanya capaços d’assistir a persones amb diabetis. La Fundació també entrena gossos d’assistència per a nens amb autisme, que eviten conductes de fugida i atropellaments i milloren els seus patrons de son.

Melisa està especialitzada en informació científica i tecnològica i actualment és editora cap de www.20minutos.es 

Un reconeixement a la tasca periodística
La CE organitza els premis EU Health Price for Journalists amb l’objectiu de reconèixer aquells professionals del periodisme que, gràcies al seu treball, contribueixen de manera significativa a comunicar temes de salut pública a la població, inclosos en la campanya “Europe for Patients”.

La primera edició es va celebrar el 2009. Ben Hirschler i Kate Kelland del Regne Unit van ser els guanyadors de l’edició de l’any passat, gràcies al seu article “When drugs don’t work”, publicat per Reuters i centrat en la resistència antimicrobiana. Aquest any s’ha incorporat un premi especial per a la promoció de l’abandonament de l’hàbit tabàquic, un dels majors problemes de salut entre els ciutadans europeus.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi