Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Introducció a les aplicacions i dispositius

Les noves tecnologies han tingut un gran impacte en la societat actual i han permès múltiples canvis, també en la integració de les persones amb discapacitat visual. La Barcelona Macula Foundation (BMF) al costat de la consultora en accessibilitat digital DRJ han creat el projecte SilVer (Smart Aids for Visually Impaired).

SilVer és una web de consulta gratuïta que permet a les persones cegues o amb baixa visió disposar d'una plataforma amb les millors aplicacions mòbils i dispositius que ofereix actualment el mercat i que millor s'adapten a les seves necessitats quotidianes.

Actualment la pàgina inclou un total de 41 propostes que ajuden a les persones que han patit una ceguesa inesperada en un moment de la seva vida o una pèrdua important de visió (central o perifèrica) adaptar-se al nou entorn amb més facilitat i autonomia.

Totes les apps i dispositius han estat seleccionats a partir de valorar paràmetres com la funcionalitat, la facilitat d'ús o la necessitat de cada persona. Aquest és un projecte dinàmic perquè periòdicament s'incorporarà nova informació que pugui ser d'utilitat. A més, l'usuari també podrà formular preguntes o fer propostes. I sota el nom SilVerSessions s'organitzaran activitats de formació per ensenyar, a les persones amb discapacitat visual, com funcionen les eines per aconseguir una major autonomia.

Veure les aplicacions Veure els dispositius
Pensem en la necessitat de cada persona i no en l'últim invent

Qui impulsen aquest projecte?

El projecte Silver ha estat impulsat pel Dr. Jordi Monés, fundador de la Barcelona Macula Foundation (BMF) i especialista en Retina, Màcula i Vitri i investigador, al costat de la consultora DRJ especialitzada en tecnologia digital, accessibilitat i màrqueting, al capdavant de la qual hi ha dues persones cegues. Daniela Rubio és consultora en accessibilitat digital i certificada com a Apple Distinguished Educator i José Vicente González és expert en màrqueting digital. Les seves experiències vitals amb la ceguesa, així com les vivències d'altres membres del seu equip, els han permès analitzar els dispositius des del vessant professional i també personal, de manera que les seves opinions tenen un gran valor afegit.

SilVer Session

SilVer Session és un punt de trobada per a què les persones cegues o amb baixa visió aprenguin a utilitzar les diferents apps i dispositius. L'objectiu es que en sàpiguen treure el màxim rendiment per tal de facilitar-los les activitats quotidianes i l'adaptació a l'entorn, i tenir, d’aquesta manera, una major autonomia.

Més informació de SilVer Session

Tens algun dubte o proposta?

Posa't en contacte amb nosaltres, estem aquí per resoldre qualsevol dubte que et sorgeixi i per escoltar propostes de millora.

Contacta'ns
La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi