Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dispositius

Entre els dispositius seleccionats destaquen els que beneficien la comunicació i ajuden a incrementar l'autonomia personal. Han estat seleccionats tenint en compte els paràmetres de funcionalitat, facilitat d'ús, característiques de l'usuari (edat i patologia) i preu. Hi ha des de rellotges parlants fins a indicadors de nivell de líquids. Les descripcions i valoracions que acompanyen cada un d'ells han estat realitzades per l'equip expert de la consultora DRJ i la BMF.

Una de les moltes preguntes que ens fem les persones quan s’adquireix la ceguesa, és com faré per omplir gots, tasses o gerres? Aquesta utilitat és una bona idea per a aquelles persones que estan introduint-se al món de la ceguesa i volen ajuda per millorar les capacitats d’autonomia. És molt fàcil d’usar, solament es col·loca en la vora del recipient a omplir, s’espera fins escoltar un so que indicarà que el contingut ha arribat a dalt.

Ajuda a aquelles persones amb dificultats visuals a omplir recipients amb líquids i així no vessar amb l’inconvenient que representa després recollir-ho d’una manera molt simple.

Aquest comandament de TV es recomana per a persones que no exigeixen massa a l’hora de veure la televisió. Està orientat al fet que persones amb baixa visió tinguin el control dels aspectes bàsics d’utilització quotidiana de la seva TV. Es poden configurar fàcilment funcions preferides, i és molt adequat per a persones majors que gaudeixen d’aquesta activitat, però que al no tenir suficient vista, se senten aclaparades per la complexitat dels comandaments a distància actuals amb massa botons i funcions.

Segueix gaudint dels teus programes preferits de TV amb aquest simple i manejable comandament a distància amb el qual podràs realitzar les funcions bàsiques com encendre i apagar la televisió, canviar de canal i ajustar el volum de la forma més senzilla i ràpida. Així mateix, les seves tecles són de gran grandària i es troben molt separades entre si perquè puguis utilitzar-ho amb total autonomia.

Les persones cegues que per diferents causes prefereixen aquest tipus de rellotge, i no un de tàctil en Braille, sol ser per no tenir el tacte ben desenvolupat, o perquè la ceguesa se’ls ha desenvolupat de majors. Per això és recomanable un dispositiu que faciliti les accions quotidianes per tenir el control de l’hora. De la mateixa manera, hi ha moltes persones cegues que prefereixen la veu per comoditat ja que en donar-li a un botó, immediatament esperen una resposta. Els resulta molt més fàcil en ambients tranquils o amb soroll poc important.

Rellotge que gràcies al seu altaveu en la part superior ens donarà de forma clara l’hora quan ho necessitis amb solament prémer un botó. Especialment indicat per a persones cegues totals o amb baixa visió.

Un telèfon fix per a la teva llar suposa que per norma no tenen cap adaptació per a persones amb dificultats visuals, però aquest model en concret, et pot ajudar si tens ceguesa o una deficiència visual. L’experiència per a persones cegues de poder escoltar el nom de la tecla que estàs prement sense por a equivocar-se és més que genial. Si el teu cas és ser una persona amb baixa visió, aquest dispositiu és idoni per a tu, ja que pots utilitzar la part de veu i recolzar-te amb els nombres grans, o viceversa.

Aquest telèfon inalàmbric et proporcionarà plena confiança sempre que truquis, ja que compta amb un sistema auditiu que et dirà, mitjançant una veu, quina tecla has premut. D’aquesta manera, mai t’equivocaràs en marcar. A més, incorpora una gran pantalla retroiluminada d’alt contrast amb la qual podràs veure els números còmodament sense forçar la vista.

Aquest dispositiu es recomana a persones amb baixa visió ja que disposa d’una gran pantalla per poder programar les hores de despertar-se. A més si la persona tingués afegida una dolència que li impedeix el poder sentir amb normalitat, l’accessori agregat vibrador, ajudarà a detectar amb la vibració el moment en el qual sona l’alarma. És important tenir en compte que aquest dispositiu no pot ser usat per persones amb ceguesa total.

Rellotge despertador amb un display molt gran per visualitzar còmodament l’hora o programar l’alarma. Inclou un accessori vibrador per col·locar-lo sota el coixí i així poder despertar-se sense molestar a ningú més.

Quan les persones amb problemes visuals s’enfronten a un descens de l’agudesa visual, en moltes ocasions creuen que la seva normalitat ja mai serà com abans: mirar l’hora, programar una alarma, etc. Aquestes són qüestions quotidianes que amb un dispositiu com aquest queden ja solucionades per incorporar pantalla gran i colors que es poden distingir amb facilitat pels seus botons. Una persona amb problemes visuals i amb necessitats d’ampliació de números té solucionat el problema amb un dispositiu d’aquest tipus. Per això queda solament recomanat per a aquells pacients que tinguin resta visual però que precisin d’una pantalla ampliada.

Rellotge alarma amb múltiples funcions: hora, data, termòmetre ambiental, alarma i cronòmetre. Cadascuna de les funcions s’il·lumina d’un color diferent i, a més, compta amb una pantalla de grans dimensions que facilita la seva lectura. És un dispositiu fàcil d’utilitzar alhora d’útil.

Aquest termòmetre és fàcil d’usar i està adaptat per veu i amb numeracions grans. És recomanat per a persones cegues totals i amb resta visual. A més, per a parelles amb fills i quan els cònjuges són cecs totals o un d’ells té algun problema de visió, és la solució per tenir el control dels estats de febre de fills o familiars a càrrec.

Termòmetre de mesurament senzill i pràctic de temperatura corporal digital dotat de funció de veu i pantalla amb numeració gran per aconseguir la màxima llegibilitat dels resultats.

La salut importa molt i el tenir accés al control d’alguns paràmetres és, avui dia, una necessitat per a les persones amb discapacitat visual per poder ser més autònoms. Ara com a persona amb problemes visuals greus, ja pots tenir a casa el control de la tensió, trencant aquesta barrera a causa dels avanços en dispositius mèdics de consum, per denominar-los d’alguna forma més clara. Avui dia tenir un tensiòmetre amb veu i que ofereixi dades en display de grandària gran a casa, és alguna cosa necessari i cobreix les necessitats tant per a persones cegues totals com amb resta de visió.

Tensiòmetre que et permetrà conèixer la tensió arterial amb tan sol prémer un botó. El mesurament es fa a través del braç, la lectura es veu perfectament gràcies al seu gran display amb números grans i la seva execució per veu.

Una de les majors inquietuds o dubtes per a una persona cega total o amb problemes greus de visió, és poder tenir accés als documents en tinta. Aquesta utilitat de baix cost, soluciona aquesta “inseguretat” amb un petit aprenentatge en la utilització del dispositiu mòbil al costat d’una aplicació a usar amb l’ajuda d’una persona vident. Aprendràs com enquadrar i col·locar el dispositiu per obtenir els millors resultats. Aquesta utilitat es recomana per a persones cegues totals i per a persones amb baixa visió de totes les edats.

El Stand Scan Pro, és una utilitat que una vegada desplegada i muntada, ajuda a les persones cegues en diferents aspectes, però principalment la seva utilitat és oferir un espai cúbic on introduir documents, cartes i quadrar la captura d’una foto realitzada amb la càmera de l’iPhone. Disposa d’una aplicació per realitzar la conversió de foto a text i obtenir així la lectura del document.
Aquesta utilitat ajuda a les persones amb discapacitat visual a enquadrar el document, gràcies a que en la part superior posarem l’iPhone per realitzar la foto.
D’altra banda, i a causa de la il·luminació interna del Stand Scan Pro, les persones amb deficiència visual i l’ajuda de la solució magnificador (ampliador d’imatge) en el seu iPhone o un altre dispositiu mòbil, els pot servir com a efecte tele-lupa per transmetre a temps real la imatge presa en la nostra TV.

Una bàscula d’ús universal, recomanada per a persones cegues i amb baixa visió ja que té integrada una veu i números grans. Podràs utilitzar-la sense esforç algun i, a més, pots fer partícip de les teves receptes a la família o bé al contrari: una família que conviu amb una persona amb problemes visuals, podrà participar en l’elaboració de les receptes familiars.

Segueix cuinant els teus bescuits amb aquesta bàscula! A més de la seva gran pantalla digital fàcil de llegir, compta amb un pràctic sistema de reproducció de veu que et dirà el pes exacte de tots els ingredients que necessitis pesar. La manera més inclusiva de gaudir de la cuina, perquè no abandonis mai la teva passió de xef.

Una bàscula de bany senzilla d’usar, recomanada per a persones amb baixa visió o visió parcial, amb la qual l’acció de pesar-se és totalment accessible. Uns pares amb ceguesa, o bé persones que visquin en família, podran utilitzar aquest dispositiu sense necessitat d’adquirir alguna cosa especial per a una persona amb discapacitat visual.

La bàscula de bany compta amb un sistema de veu incorporat que et dirà el teu pes exacte cada vegada que la utilitzis. D’aquesta manera, no necessitaràs ajupir-te ni fer esforços per llegir els dígits. Tot i així, incorpora una gran pantalla digital perquè puguis veure els números de forma clara i amb realç de contrast.

Per a una persona cega l’ordre en la llar i les peces de vestir és molt important. Aquests petits objectes, són molt útils per col·locar els mitjons per parells, i es poden ficar a la rentadora i assecadora sense problemes. Es recomana utilitzar-lo a persones amb ceguesa total, baixa visió i familiars que convisquin amb persones aquestes, així s’ajudarà a mantenir l’ordre, a més de potenciar l’autonomia.

Una utilitat més que pràctica; tindràs organitzats sempre els mitjons, cadascun amb la seva parella i sempre des de la teva rentadora o assecadora, directe al teu calaix. L’ordre és important, i tenir el control en els teus mitjons, et farà estar tranquil/a a tot moment.

Aquesta cinta de mesurar, de material flexible i marques tàctils, és molt útil per a qualsevol persona cega o amb baixa visió. La combinació de les marques tàctils amb nombres d’alt contrast, permet el seu ús còmodament. És un objecte apte per a qualsevol tipus d’usuari.

Cinta mètrica amb inclinòmetre i nivell dotada de veu. Aquesta cinta t’ajuda de forma fàcil a mesurar superfícies i espais, podent fer-ho amb la màxima autonomia i precisió. Una veu clara t’informa ràpidament sobre inclinacions i mesures.

Aquest dispositiu ajuda a millorar l’autonomia. És de gran ajuda per aquelles persones que han perdut la visió i desitgen tenir el control dels colors de la seva roba o de tot tipus d’objectes que es desitgi saber el seu color. Els tons musicals que produeix, poden ajudar a qui desitgi a reconèixer patrons de colors en alguna superfície, encara que aquesta característica pot resultar massa específica per a persones majors o pels qui simplement desitgin reconèixer una olor. Es tracta d’un dispositiu creatiu amb un nivell bastant precís de reconeixement de colors, encara que han de tenir-se en compte factors com la il·luminació i la posició del dispositiu en mesurar el color.

És un dispositiu molt pràctic amb tecnologia avançada, útil, fàcil d’usar i, a més, disposa de veu. Distingeix fins a 1.000 matisos de colors a part d’estampats i contrastos que realitza una conversió en tons musicals, per a una millor associació dels colors per part de la persona cega.

Un iPhone és molt més que un telèfon per a una persona amb discapacitat visual. Podríem assegurar que és tota una ajuda tècnica imprescindible, tant per l’accessibilitat ja inclosa de sèrie, com pel servei que poden prestar-te totes les possibilitats que ofereixen les Apps en qualsevol escenari de la vida diària. Aquest dispositiu és apte per a tot tipus d’usuaris, però cal deixar clar que per utilitzar-ho (i segons el tipus d’usuari i experiència amb dispositius mòbils) s’ha de dedicar un temps per adquirir el coneixement d’ús i familiaritzar-se tant amb la solució triada d’accessibilitat, com amb el funcionament del propi dispositiu i les aplicacions a utilitzar.

Tots els dispositius de la marca Apple estan preparats per ser utilitzats per qualsevol tipus d’usuari, fins i tot, per a aquells usuaris que tinguin problemes visuals o altres discapacitats, ja que des del moment d’adquirir el dispositiu, podrà utilitzar-se amb les solucions d’accessibilitat integrades de sèrie. Per a això es pot configurar des de l’inici de la preparació del dispositiu o bé accedir a “Ajustos/General/Accessibilitat” i triar l’opció que millor s’adapti a les teves necessitat.

Tens algun dubte o proposta?

Posa't en contacte amb nosaltres, estem aquí per resoldre qualsevol dubte que et sorgeixi i per escoltar propostes de millora.

Contacta'ns
La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi