Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Assaigs clínics

L’assaig clínic és l’única via d’accés a nous fàrmacs encara no disponibles al mercat. Hi ha un gran nombre de patologies oculars que, actualment, no tenen cura, i és per això que és necessària la investigació de noves tècniques i fàrmacs per a confirmar que són eficaces i iniciar el camí per a tractar i curar aquestes malalties.

Des dels seus orígens, l’equip de la BMF desenvolupa diversos assaigs clínics que permeten investigar tractaments innovadors o noves maneres d’aplicar els existents, per a curar les malalties que encara no tenen solució i rescatar els pacients de la pèrdua greu de visió. Actualment, la BMF, conjuntament amb l’Institut de la Màcula, té diversos assaigs clínics en fase de reclutament.

Qui pot participar en aquests assaigs clínics?

L’accés de pacients es defineix a partir d’una exhaustiva valoració del perfil del candidat i a partir de la comprovació que es compleixen uns criteris d’idoneïtat per participar en l’estudi i rebre el tractament. Amb totes aquestes dades, l’equip mèdic decideix l’aprovació final del candidat.

Quins beneficis i/o riscos comporta la participació en un assaig?

Participar en un assaig clínic ofereix un seguit d’avantatges per al pacient: té l’oportunitat de d’accedir als tractaments més innovadors, amb una atenció personalitzada i d’avantguarda a càrrec de metges experts. A més, aquesta és, de moment, l’única via d’accés a nous fàrmacs encara no disponibles per a la població general.

Els assaigs clínics es duen a terme segons principis ètics i científics estrictes. A la BMF apliquem les normes i les polítiques nacionals i internacionals per a protegir els drets, la seguretat i el benestar de les persones que hi participen.

Quin cost té per al pacient?

Els pacients seleccionats no han de pagar el tractament, de manera que aquest és totalment gratuït.

Quina durada tenen els assaigs clínics?

La durada depèn de l’assaig en el qual es participa. Generalment, sol ser d’entre un i dos anys, com a màxim.

Si vols participar en un assaig clínic consulta’ns al 93 595 01 55 i avaluarem si ets elegible.

partners-spanish-institut-de-la-macula-im

other-projects-bmf