Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

SilVer Sessions: tecnologies d’assistència a l’abast de tothom

La innovadora plataforma que cataloga i recomana apps i dispositius per a qui ha perdut o té baixa visió, SilVer, ve acompanyada d’exitosos tallers, o SilVer Sessions, que s’ofereixen per portar a terme tutories presencial

SilVer (Smart Aids for Visually Impaired) no és només una web de consultes gratuïta que permet a les persones cegues o amb baixa visió disposar d’una plataforma on recomanem algunes aplicacions mòbils i dispositius que ofereixen el mercat i que considerem que millor s’adaptin a les seves necessitats diàries. SilVer va més enllà gràcies a la celebració de tallers presencials i personalitzats: les SilVer Sessions.

Es tracta de jornades organitzades en estreta col·laboració amb l’Institut de la Màcula i impartits per DRJ Consulting, a les que s’ofereix als pacients portar a terme tutories sobre apps i dispositius que els agradaria començar a fer servir o be aprofundir més en les diferents utilitats que disposen. Els SilVer Sessions són un punt de trobada per a que els participants sàpiguen treure el màxim rendiment i així facilitar les seves activitats quotidianes i tenir una major autonomia.

Silver Sessions

Daniela Rubio durant una de Silver Sessions

Per a nosaltres és important que els nostres pacients comptin amb el suport que necessiten en una època de la seva vida en la qual han d’enfrontar-se a una situació que no esperaven i a la qual de vegades no és fàcil adaptar-se”, afirmar el Dr. Jordi Monés, MD, PhD, director de la Barcelona Macula Foundation.

Per la seva part, Daniela Rubio, fundadora de DRJ Consulting i certificada com Apple Distinguished Educator, considera que a les persones invidents o amb baixa visió, al principi, la tecnologia els resulta aclaparadora. “Per això, aquestes jornades els ajuden a sentir-se més segures en tenir una guia en la qual recolzar-se i adonar-se que altres persones en similar situació i característiques també són capaces de fer-ho”, afirma.

SilVer Sessions

Daniela Rubio, fundadora de DRJ Consulting i certificada com Apple Distinguished Educator

Pacients que pateixen la malaltia de Stargardt, degeneració macular associada a l’edat (DMAE) o Nistagmus han passat per aquestes SilVer Sessions, on s’han realitzat tutories sobre aplicacions de suport a la lectura i d’assistència, com Taptapsee, Be My Eyes, Voice Dream Reader, Prizmo Go, Supervision, KNB Reader  i Seeing AI.

Les sessions estan organitzades en funció de a qui va dirigida, la funcionalitat de l’usuari i la dificultat d’ús, entre altres factors. A més, els grups són molt reduïts. La inscripció a les diferents Silver Sessions es poden fer a través del telèfon 93 595 05 38 o bé per correu electrònic info@barcelonamaculafound.org.

El projecte SilVer va ser impulsat pel Dr. Jordi Monés, fundador de la Barcelona Macula Foundation i especialista en Retina, Màcula i Vitri i investigador, juntament amb la consultora DRJ, especialitzada en l’àrea de la tecnologia digital, accessibilitat i màrqueting, al capdavant de la qual hi ha dues persones cegues: Daniela Rubio i José Vicente González.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi