Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Be My Eyes, una app de voluntaris disposats a ajudar persones cegues

Per què no utilitzar la tecnologia per ajudar a persones que ho necessitin? Això va pensar Hans Jørgen Wiberg fundador de Be My Eyes. Així va néixer un projecte realment innovador: connectar a persones voluntàries que volen ajudar amb els seus ulls a una altra xarxa de persones que precisen de l’ajuda, tant per a coses petites de la vida quotidiana com per saber el contingut d’una llauna; o com altres més grans, com la de saber si el teu petit té taques a la pell perquè no deixa de plorar. L’ajuda es presta en qualsevol moment, en qualsevol hora i arreu del món.

Quan va néixer el projecte, i es trobava en les seves primeres fases, es dotava al voluntari d’uns punts/bonus per animar al registre i així potenciar la comunitat, però en poc temps això no va fer falta, ja que la comunitat creixia i creixia exponencialment.

Una de les històries que destaca l’equip de desenvolupament de Be My Eyes per exemplificar la utilitat de l’aplicació és quan van rebre la trucada d’un matrimoni amb discapacitat visual que preguntava si els podrien llegir què posava en el dispositiu que van utilitzar per fer la prova de l’embaràs. L’equip el va llegir i el missatge deia: embaràs afirmatiu. Així és la vida!

A Be My Eyes s’atenen un total de 87.581 invidents per part dels més d’1.515.629 voluntaris repartits pel món, simplement realitzant una trucada de vídeo. No sembla una mica més que quelcom simple? És important destacar l’equip de suport i la infraestructura que hi ha darrere de l’aplicació per fer-ho realment fàcil.

Per entendre tant el concepte de com s’organitza internament el servei i com es presta a l’usuari final, explicarem com funcionen els dos perfils, el de “voluntaris” i el de “sol·licitant de l’ajuda”.

Per ser voluntari Be My Eyes

  • En primer lloc, podem descarregar l’aplicació des del projecte SILVER.
  • Un cop oberta, en la primera pantalla, se’ns mostren les polítiques de privacitat i les condicions del servei. Són molt estrictes, no es permet per exemple la conversa sobre temes lúdics o establir relacions socials.
  • En la pantalla següent veurem dos botons, “sóc invident o amb discapacitat visual” i “sóc voluntari vident”.
  • Quan hem acceptat passem a la pantalla en la qual es presenten les dades a temps real, tant per a les persones voluntàries que estan registrades, com per a les que són invidents, premerem el botó “sóc voluntari vident” i emplenem els camps de registre i ja estem llestos per ajudar a qui ho necessiti.

Com a persona cega Be My Eyes

  • Obrim l’aplicació una vegada ja descarregada en el telèfon.
  • Acceptarem les polítiques de privacitat i d’ús.
  • En la pantalla següent, triem el botó “sóc persona invident” i ens registrarem amb el nostre compte de Facebook, o amb el compte de mail.
  • En la pantalla següent, triem l’idioma i acceptem tant els permisos d’ús de la càmera, com del micròfon del telèfon. Ja estem preparats.

Per sol·licitar ajuda Be My Eyes

Simplement hem de prémer sobre el botó “cridar al primer voluntari disponible” i esperem que algú agafi la trucada.

Be My Eyes és una de les aplicacions seleccionades per SilVer, projecte impulsat per l’Institut de la Màcula, la Barcelona Macula Foundation i per Drj Consulting amb l’objecte de prestar ajuda i generar informació útil per a les famílies amb problemes visuals i els seus familiars.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi