Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

#BDBlindness, el valor científic del debat

Impulsem el B·Debate Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration (#BDBlindness) amb un convenciment dual. D’un costat, sabem que de trobades com aquestes en surten sempre línies de recerca i exploració conjuntes que acceleren la consecució de resultats excel·lents. Uns fruits producte de la col·laboració estreta entre investigadors i institucions que de qualsevol altra manera haurien trigat més a arribar. Les trobades on s’hi concentren investigadors especialitzats en disciplines tan diverses sempre constitueixen dreceres per al coneixement.

D’altra banda, tenim la certesa que promoure fòrums científics d’aquestes característiques forma part de la tasca imprescindible d’una fundació com la nostra. Només així aconseguim enfocar tot el talent que es concentrarà a CaixaForum Barcelona entre el 6 i el 7 de setembre en l’assumpte que constitueix la nostra raó de ser: la lluita contra les malalties degeneratives de la visió. Per aprofundir en els factors que les desencadenen i per trobar teràpies de recuperació visual. No estem sols en aquesta tasca: l’impuls del debat l’hem fet en col·laboració estreta amb el Centre de Regulació Genòmica i la Fundació Leitat, amb qui segur que ens uniran nous projectes, i el suport de la Fundació Quironsalud.

En el decurs del #BDBlindness convergiran punts de vista sobre la DMAE (sessió 1), on analitzarem les rutes que ens portaran, en aquesta dècada, a trobar una teràpia adequada per frenar les variants atròfiques de la malaltia. També es posaran damunt la taula (sessió 2) les tècniques de nanomedicina que ens obren vies per a la restauració visual fins fa poc temps impensables. En el camp de la genètica i teràpia gènica (sessió 3), aprofundirem en el paradigma que representa aquest camp per al tractament de les degeneracions maculars. En la sessió dedicada a fotònica i imatge (4) incidirem en les eines i les tècniques microscòpiques i d’alta resolució aplicades a l’oftalmologia. Pel que fa a l’optogenètica i visió artificial (sessió 5) farem una prospecció de futur sobre les neuropròtesis, entre d’altres. La sessió dedicada a la teràpia regenerativa i les cèl·lules mare tractarà les aplicacions de les cèl·lules de pluripotència induïda en malalties degeneratives. I l’última sessió es constituirà a manera de taula rodona al voltant dels models de transferència tecnològica.

En respondre a la crida de Biocat i la Fundació “la Caixa” —les entitats organitzadores del cicle B·Debate– a la BMF vàrem assumir la responsabilitat de portar a Barcelona els experts més rellevants en el nostre camp a Europa i al món. El programa del #BDBlindness és ambiciós; els assistents, del màxim nivell. Estem convençuts que el resultat superarà totes les expectatives.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi