Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Un anàlisi de clúster i un model animal d’atròfia geogràfica, protagonistes de la intervenció de la BMF a EURETINA 2017

Una de les presentacions de laa EURETINA 2017 serà un pòster vinculat al projecte projecte europeu EYE-RISK. El Dr Marc Biarnés exposarà “Geographic atrophy phenotypes using cluster analysis” (POS-41688). S’hi estableix una nova classificació de pacients segons l’estadi de la progressió de l’atròfia geogràfica i del fons de l’ull. Aquestes són característiques importants en el pronòstic de la malaltia. També per a l’elegibilitat òptima en assaigs clínics i per a correlacions fenotipus-genotipus. Els resultats s’han obtingut en el marc de l’EYE-RISK.

El Dr Jordi Monés intervindrà també en nom de la BMF a EURETINA. Se celebrarà del 7 al 10 de setembre a Barcelona, per tercera vegada en els 17 anys d’història. Hi exposarà els resultats de l’estudi “A swine model of selective geographic atrophy of outer retinal layers mimicking atrophic age-related macular degeneration” (POS-43339), publicat a la revista Investigative Ophthalmology & Visual Science. La investigació liderada per la BMF ha posat sobre la taula una nova eina útil per a la investigació de noves teràpies regeneratives per a la recuperació de la funció visual mitjançant teràpia cel·lular.

Es posa sobre la taula una nova eina útil per a la investigació de noves teràpies regeneratives

L’European Society of Retina Specialists és l’associació europea més important d’especialistes en retina, i cada edició del se Congrés de referència serveix per posar en comú les últimes troballes en diagnosi i tractament de les malalties oculars relacionades amb aquesta regió ocular.

Com a institució capdavantera en recerca relacionada amb DMAE, Stargardt i Retinosi Pigmentaria, els professionals de la BMF seran a EURETINA per fer xarxa amb els investigadors d’altres centres de recerca internacional. Si vols intercanviar coneixements i experiències amb membres de l’equip, podem planificar una reunió durant el Congrés. Només cal que contacteu amb nosaltres.

eye-risk-project

L’EYE-RISK està finançat pel Programa d’Investigació en innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota el Grant Agreement 634479.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi