Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF presenta al Conseller de Salut les investigacions més avançades contra la ceguesa

La Barcelona Macula Foundation ha exposat al Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, els objectius bàsics de la Fundació i l’estat dels principals projectes d’investigació que porta a terme. La delegació de la BMF: Research for Vision, formada per Dr. Jordi Monés, director mèdic, Joan Parra, membre del Patronat i Anna Borrell, adjunta a direcció, ha descrit al Conseller la missió i la visió de l’entitat, marcada per la vocació de recerca per eliminar formes de ceguesa que hores d’ara no tenen solució.

El conseller Comín s’ha interessat pels projectes europeus de què forma part la BMF com l’EYE-RISK, una proposta finançada pel Programa Horizon 2020 de la Unió Europea i que cerca definir perfils de risc individualitzats d’acord amb els diferents subgrups de DMAE. També li han reportat les conclusions d’altres projectes d’abast continental ja finalitzats, com el PRO4VIP, en col·laboració entre d’altres amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), sobre compra pública innovadora per tal de donar resposta a necessitats no cobertes del col·lectiu de persones amb baixa visió.

El Dr. Monés ha exposat breument els resultats del projecte LITE, dut a terme en col·laboració, entre d’altres, amb l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el suport d’ACCIÓ, que s’ha materialitzat en la construcció d’un aparell òptic d’altes prestacions capaç de captar imatges de la retina a nivell cel·lular. Així mateix s’ha abordat la iniciativa ADVANCE(CAT), liderada per Biocat i també amb el suport d’ACCIÓ en el marc del RIS3CAT, una acceleradora per al desenvolupament de teràpies avançades.

Durant la reunió, que ha transcorregut en un ambient cordial, els representants de la BMF han fet arribar al Conseller l’entusiasme amb què l’entitat afronta aquests i altres projectes d’investigació, i l’esperança que en un futur pròxim puguin derivar en tractaments aplicables als pacients afectats per degeneracions retinianes.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi