La BMF, en la comunitat NextHealth de l’estratègia RIS3CAT

NextHealth

La Generalitat de Catalunya ha presentat oficialment les primeres cinc comunitats acreditades RIS3CAT, una estratègia pionera a Europa que es desplegarà fins el 2020 i que busca transformar el teixit empresarial. Es tracta de projectes empresarials de recerca i innovació que es desenvoluparan per part de 138 empreses, 64 agents tecnològics i de recerca catalans i altres organitzacions com clústers o entitats de suport a l’empresa que invertiran prop de 44 milions d’euros per dur-los a terme.

La Barcelona Macula Foundation: Research for Vision (BMF) forma part de la comunitat NextHealth, amb l’objectiu de potenciar un sistema de salut competitiu i sostenible, fomentant l’excel·lència en recerca, desenvolupament i innovació. Ho farà a través de la participació multidisciplinària de diferents actors del sector per donar resposta als pròxims reptes de la salut. Està coordinada per Biocat i la integren també entre d’altres la Universtitat de Barcelona, l’Hospital de Sant Joan de Déu, Eurecat i l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia. La Comunitat RIS3CAT NextHealth desenvoluparà projectes d’innovació d’alt impacte econòmic i social, amb la mirada posada en resoldre els reptes de salut dels ciutadans i millorar el sistema sanitari català, millorar la col·laboració i la competitivitat de les entitats participants i identificar noves oportunitats de negoci i activitats emergents.

Les altres 4 Comunitats se centren en l’energia sostenible i eficient, l’alimentació saludable i segura, la mobilitat eco i els nous dispositius de diagnòstic i big data aplicades a la salut.

L’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT identifica i dinamitza les àrees on Catalunya té més potencial de creixement. La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha destinat a aquestes 5 primeres Comunitats 19,1 milions d’euros, provinents dels fons europeu FEDER.

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i la Directora General d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, amb els líders de les 5 comunitats RIS3CAT.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i la Directora General d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, amb els líders de les 5 comunitats RIS3CAT. Foto: ACCIÓ.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi