Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF, en la comunitat NextHealth de l’estratègia RIS3CAT

La Generalitat de Catalunya ha presentat oficialment les primeres cinc comunitats acreditades RIS3CAT, una estratègia pionera a Europa que es desplegarà fins el 2020 i que busca transformar el teixit empresarial. Es tracta de projectes empresarials de recerca i innovació que es desenvoluparan per part de 138 empreses, 64 agents tecnològics i de recerca catalans i altres organitzacions com clústers o entitats de suport a l’empresa que invertiran prop de 44 milions d’euros per dur-los a terme.

La Barcelona Macula Foundation: Research for Vision (BMF) forma part de la comunitat NextHealth, amb l’objectiu de potenciar un sistema de salut competitiu i sostenible, fomentant l’excel·lència en recerca, desenvolupament i innovació. Ho farà a través de la participació multidisciplinària de diferents actors del sector per donar resposta als pròxims reptes de la salut. Està coordinada per Biocat i la integren també entre d’altres la Universtitat de Barcelona, l’Hospital de Sant Joan de Déu, Eurecat i l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia. La Comunitat RIS3CAT NextHealth desenvoluparà projectes d’innovació d’alt impacte econòmic i social, amb la mirada posada en resoldre els reptes de salut dels ciutadans i millorar el sistema sanitari català, millorar la col·laboració i la competitivitat de les entitats participants i identificar noves oportunitats de negoci i activitats emergents.

Les altres 4 Comunitats se centren en l’energia sostenible i eficient, l’alimentació saludable i segura, la mobilitat eco i els nous dispositius de diagnòstic i big data aplicades a la salut.

L’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3CAT identifica i dinamitza les àrees on Catalunya té més potencial de creixement. La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha destinat a aquestes 5 primeres Comunitats 19,1 milions d’euros, provinents dels fons europeu FEDER.

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i la Directora General d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, amb els líders de les 5 comunitats RIS3CAT.

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, i la Directora General d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, amb els líders de les 5 comunitats RIS3CAT. Foto: ACCIÓ.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi