Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’EYE-RISK crea subprogrames per progressar en l’estudi de la DMAE

L’equip de la Barcelona Macula Foundation (BMF) va prendre part en el 5è EYE-RISK Consortium Meeting, la cinquena reunió del Projecte Europeu EYE-RISK. El Dr. Jordi Monés, director mèdic de la fundació, juntament amb Anna Borrell, el Dr. Marc Biarnés, la Dra. Lucia Ferraro i Eduardo Rodríguez es van desplaçar a Tübingen (Alemanya) per repassar l’estat actual del projecte de la mà dels líders dels Work Packages (WP). També es van posar en comú els avenços generats recentment per tots els socis, i es va fer la programació dels treballs que es portaran a terme els pròxims mesos.

Una de les novetats d’aquesta trobada va ser la creació de diferents sub-grups de discussió per incidir en assumptes concrets i d’importància cabdal a l’EYE-RISK, per després integrar al projecte la informació obtinguda de cadascun d’ells. Temes com l’elecció de models cel·lulars i animals, l’anàlisi de biomarcadors i lípids, models estadístics i la correcta interpretació de les imatges van ser els assumptes principals d’aquestes sessions, i on l’equip de la BMF hi va ser present.

En la reunió es van tractar assumptes com l’elecció de models cel·lulars i animals, l’anàlisi de biomarcadors i lípids, models estadístics i la correcta interpretació de les imatges

El Dr. Jordi Monés, en una de les intervencions, va comunicar als socis la publicació imminent de dos articles científics duts a terme a la BMF dins del marc de l’EYE-RISK. Amb això s’espera posar més llum a la investigació contra la ceguesa que estan duent a terme els diferents centres involucrats en el projecte.

La cinquena trobada de l’EYE-RISK (Exploring the combined role of genetic and non-genetic factors for developing AMD: a systems level analysis of disease subgrups, risk factors and pathways) es va celebrar entre els dies 16 i 17 de febrer a l’Institute for Ophthalmic Research dels socis alemanys Eberhard Karls Universitaet Tübingen (EKUT). Es tracta d’un nou centre d’investigació que forma part del campus biomèdic i neurocientífic de Tübingen que afavoreix la creativitat per generar idees innovadores, la materialització i la traducció en elements de diagnosi i teràpia per ajudar a aquells que pateixen de pèrdua de visió.

eye-risk-project

L’EYE-RISK està finançat pel Programa d’Investigació en innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota el Grant Agreement 634479.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi