Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Clinical Ophtalmology publica un nou article científic del Dr. Monés

La revista Clinical Ophthalmology publica un nou article del Dr. Monés i el seu equip científic, el Dr. Badal i Marc Biarnés, sota el títol “Bimonthly half-dose ranibizumab in large pigment epithelial detachment and retinal angiomatous proliferation with high risk of retinal pigment epithelium tear: a case report”.

El treball planteja un innovador abordatge en el tractament de les proliferacions angiomatoses de la retina. Aquesta patologia, un subtipus de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), provoca greus lesions amb un elevat risc d’estrip de l’epiteli pigmentari de la retina durant el tractament de la malaltia. En els casos en què es produeix el trencament de l’epiteli, la pèrdua de l’agudesa visual és irreversible per al pacient.

L’article, publicat en el número del mes de juny de Clinical Ophtalmology, proposa un tractament quinzenal amb la meitat de dosis d’injeccions intravítrees de les utilitzades per la cura d’altres subtipus de DMAE.

D’aquesta manera, la dosi final aplicada al pacient és la mateixa que en altres protocols, però es minimitza el risc de trencament de l’epiteli pigmentari, tot oferint les màximes garanties per mantenir l’agudesa visual del pacient.

Per al Dr. Monés, “aquest treball és una demostració del llarg camí que encara ens queda per recórrer en el camp de les malalties de la visió i de tot el que pot aportar la investigació científica. Malgrat els últims avenços, hem de mantenir el compromís amb els pacients i continuar invertint esforços i recursos amb l’objectiu de trobar nous tractaments que millorin la qualitat de vida de les persones “.

Per consultar l’article original publicat per Clinical Ophtalmology cliqui aquí.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi