Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Suport a afectats, famílies i a la recerca en el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària

Dia Mundial Retinosi Pigmentària 2016

Associacions de pacients i familiars de persones afectades per la retinosi pigmentària (RP) impulsen el Dia Mundial dedicat a la patologia, que se celebra aquest diumenge 24. L’efemèride busca sensibilitzar la societat sobre les limitacions que comporta patir RP i reclamar que s’inverteixin més recursos en recerca sobre l’afecció.

La RP es una malaltia de caràcter degeneratiu, hereditària, i suposa la principal causa de ceguesa arreu del planeta. Es calcula que només a l’Estat espanyol —on més de 15.000 persones pateixen retinosi pigmentària- 60.000 persones són portadores dels gens defectuosos responsables d’aquesta patologia.

La retinosi pigmentària és una de les 3 malalties que fonamenten la raó per de ser de la BMF. La Fundació col·labora estretament amb centres de recerca i assistencials per mirar de trobar tractaments que puguin prevenir la pèrdua de visió dels afectats. La gran esperança en aquest sentit són les teràpies gènica i amb cèl·lules mare. La BMF treballa en diversos projectes relacionats amb la RP per identificar i diferenciar les cèl·lules de l’epiteli pigmentari de la retina (EPR). Aquesta tasca hauria de ser la primera passa per al disseny de diferents productes cel·lulars per a la regeneració de l’EPR en pacients amb Retinosi Pigmentària, DMAE i malaltia de Stargardt.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi