Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Diario Médico es fa ressò dels avenços en recerca de la BMF

En un extens i interessant article, Diario Médico, la publicació mèdica de referència a Espanya, ha informat sobre els avenços més recents en investigació desenvolupats per la Barcelona Macula Foundation, la institució pionera en la recerca de nous tractaments per lluitar contra la ceguesa.

En una entrevista amb el seu director, el Dr. Jordi Monés, Diario Médico informa sobre les principals línies d’investigació de la Fundació, entre les quals destaquen dos en fase animal: una amb cèl·lules mare en un model d’atròfia geogràfica en porc, en col·laboració amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, i una altra, de trasplantament de teixit fetal.

La publicació també explica que "es treballa en estudis amb làser micropulsado per canviar l’evolució de les formes més precoces i de les més evolucionades de DMAE atròfica". En paraules del Dr Monés, "aquest tipus de DMAE (seca) és l’epidèmia actual, després de controlar la DMAE humida. A més, està subestimada, perquè deixa illots de bona agudesa visual i enganya: el pacient pot tenir agudesa visual però molt dolenta funció visual". 

A més de la DMAE seca, la Fundació centra la seva recerca en altres patologies oculars sense cura actualment com la restinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi