Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

DMAE i oclusió venosa centren la participació del Dr. Monés al ISOPT de Viena

Viena ha acollit, aquesta passada setmana de l’1 al 4 de desembre, l’International Symposium on Ocular Pharmacology and Therapeutics (ISOPT). El director de l’Institut de la Màcula i la Retina, el Dr Jordi Monés ha estat un dels participants destacats durant aquests quatre dies de reflexió i actualització oftalmològica.

La seva principal aportació va ser la presentació dels primers resultats i evolució de l’estudi en fase 1, coordinat des del Imira, sobre la utilització de la teràpia anticomplemento C5 contra l’atròfia geogràfica secundària en la degeneració macular relacionada amb l’edat.

Un altre dels estudis presentat pel director del Imira va ser el de derivats de plaquetes (PDGF) i endoteli vascular (VEGF) com a factors de creixement per a la DMAE neovascular en Fase I i Fase II. També va fer una actualització sobre l’orientació del règim de fusió amb ranibizumab, una combinació de tractament amb OCT guiat amb tractament fix per a la DMAE humida i va estar en la presentació i discussió de casos del grup de treball sobre DMAE humida presentant dades sobre l’estudi de la vasculopatia polipoidal ICG silent amb resposta favorable a la teràpia amb làser tèrmic.

El Dr. Monés també va presidir la sessió de treballs lliures sobre DMAE seca i la sessió de treballs lliures sobre DMAE humida i va participar de manera activa en la Reunió del Grup Assessor ERAB d’oclusió venosa retiniana.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi