La DMAE podria ser una de les primeres malalties on la teràpia cel·lular tingui èxit
Dos estudis presentats en el Meeting 2017 de l’American Academy of Ophthalmology (AAO) per la Universitat Hadassah-Hebrew de Jerusalem1 i el Bascom Palmer Eye Institute de Miami2, demostren la seguretat de la teràpia cel·lular en 6 i 20 pacients amb degeneració macular associada a l’edat (DMAE) atròfica, respectivament. En aquesta patologia es produeix la disfunció la degeneració de les cèl·lules de l’epiteli pigmentari de la retina (EPR), que tenen un paper fonamental en el cicle visual juntament amb els fotoreceptors. En els estudis s’utilitzen cèl·lules mare embrionàries humanes per diferenciar-les de l’EPR i, posteriorment, les implanten mitjançant injeccions subretiniana als ulls dels pacients que pateixen aquesta malaltia. En poques setmanes es van observar signes de recuperació de la retina afectada id e la supervivència de les cèl·lules trasplantades. La visió dels pacients es van mantenir estable durant els estudis i no varen patir efectes secundaris. Els experts en medicina regenerativa creuen que la DMAE atròfica serà una de les primeres àrees d’èxit en teràpies amb cèl·lules mare.
Estudis:
1Phase 1 and 2a Study of Human Embryonic Stem Cell-Derived Retinal Pigment Epithelial Cells Transplanted Subretinally in Advanced Dry-Form AMD Patients.
2Long-term Outcomes of Human Embryonic Stem Cell-Derived Retinal Pigment Epithelial Cell Transplantation for Retinal Degeneration from 2 Phase 1/2 Trials.