Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dr. Jordi Monés: «La inversió privada és crucial per a la nostra lluita»

El Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision, Dr. Jordi Monés, reivindica la inversió de recursos econòmics en investigació mèdica com el camí per eradicar malalties de la visió com la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE), la Retinosi Pigmentària o la Malaltia d’Stargardt.

En una entrevista publicada per la revista del Colegio Oficial de Ópticos-Optometristas de Andalucía (COOOA), el Dr. Monés admet que «en un moment en què els diners públics escassegen, depenem de la implicació d’empreses privades i de persones en la nostra lluita. Les necessitem, són crucials per  l’èxit». I assegura que «amb els recursos adequats, la solució a molts tipus de ceguesa arribarà aviat». «Les cèl·lules mare —diu- curaran alguns tipus de ceguesa. No només la provocada per la DMAE, sinó la propiciada per altres patologies degeneratives que afecten selectivament certes cèl·lules o capes de la retina. Som molt conscients de les potencialitats d’aquestes teràpies, que poden arribar amb més o menys rapidesa en funció dels esforços que es dediquin a la investigació».

El màxim responsable mèdic de la BMF destaca la implicació d’aquesta institució en projectes d’investigació internacionals, com l’EYE-RISK i el Pro4Vip, auspiciados per la Comissió Europea sota el paraigües del programa Horizon 2020, on manté una col·laboració estreta amb socis de primer nivell.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi