Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dr. Jordi Monés: “La recerca és essencial per vèncer les malalties degeneratives de la retina”

El Dr. Jordi Monés, oftalmòleg especialitzat en màcula, retina i vitri, Director de l’Institut de la Màcula ubicat al Centro Médico Teknon (Grupo Quirón Salud de Barcelona) — i Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision ha ofert una conferència sobre les malalties degeneratives de la visió titulada “Progressos en la recerca de les malalties degeneratives de la retina”. En la conferència, el Dr. Monés ha valorat els avenços en la recerca i els propers passos que cal donar per eradicar aquestes patologies. La conferència, organitzada per l’Asociación Mácula Retina, s’ha dut a terme a l’Ateneo de Sevilla.

En la conferència, el Dr. Jordi Monés, ha mostrat els avenços que s’han dut a terme en els últims anys en el camp de les malalties degeneratives de la visió que causen ceguesa. Durant la tronada, el Dr. Jordi Monés ha remarcat que “la recerca és essencial per vèncer les malalties degeneratives de la visió que causen ceguesa” com la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE), la Retinosi Pigmentària o la Malaltia de Stargardt.

Durant la conferència, el Dr. Monés també ha valorat els avenços que s’estan duent a terme gràcies als Assaigs Clínics i als Projectes Europeus en curs a l’Institut de la Màcula i a la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision. Per al Dr. Monés, “projectes com LITE, PRO4VIP, EYE-RISK o OPTO4EYE i la col·laboració amb els principals Centres de recerca europeus són essencials per lluitar contra aquest tipus de malalties i ens permeten tenir esperança sobre el seu tractament en el futur”. El Dr. també ha remarcat la importància del suport econòmic de les institucions “per poder lluitar contra les malalties de la visió que causen ceguesa”. 

El Dr. també ha agraït la feina que duu a terme l’Asociación Mácula Retina. Per ell, el suport a les iniciatives que es duen a terme des dels centres de recerca “és totalment necessari i essencial per poder lluitar contra aquest tipus de malalties”. El Dr. Monés ha afirmat: “El treball de divulgació que duu a terme l’Asociación Mácula Retina és extraordinari i inestimable perquè tothom conegui aquestes malalties i puguem lluitar per vèncer-les”.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi