«El camí per controlar malalties com la DMAE o Stargardt està traçat, però es necessiten molts recursos per fer investigació»
Foto: Guillem Sans/Shooting, publicada per La Razón
El Dr. Jordi Monés, Director de la Barcelona Macula Foundation, entrevistat al suplement “A tu salud” del diari La Razón, defensa la necessitat de més finançament per als projectes d’investigació al voltant de malalties com la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE), la Retinosi Pigmentària o la malaltia d’Stargardt. El Doctor també assegura que amb la inversió dels recursos adequats es podrien tenir teràpies eficaces basades en la utilització de cèl·lules mare en «5 o 10 anys».
«El camí està traçat, però es necessiten molts recursos per fer investigació, i moltes vegades aquesta és la passa limitant, que no tenim prou múscul per poder endegar projectes d’envergadura encara que tinguem a disposició molt de talent científic». Pel que fa a la DMAE, el Dr. Monés apunta que «en la forma humida podem frenar, i en alguns casos recuperar la visió, però s’ha de tractar la malaltia des del moment en què comença. En qualsevol cas, el fet de poder-la aturar ja és molt, en una malaltia tan destructiva».