Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr. Jordi Monés, entrevistat a La Vanguardia

El Dr. Jordi Monés, MD, PhD, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation i Oftalmòleg especialista en màcula, retina i vitri de l’Institut de la Màcula i de la Retina, adscrit a l’Hospital Quirón Teknon, entrevistat al diari “La Vanguardia”. A l’entrevista, el Dr. Monés valora la campanya d’assaigs clínics per a la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) que duen a terme l’Institut i la Fundació.

El Dr. Monés es mostra confiat per a “canviar el curs d’una malaltia que és una gran causa de discapacitat i patiment per a les persones d’edat avançada”. La DMAE, que afecta a una de cada quatre persones de més de 80 anys, consisteix en una pèrdua progressiva de la capacitat de veure imatges amb nitidesa. 

La Barcelona Macula Foundation i l’Institut de la Màcula i de la Retina duen a terme 9 assaigs clínics; quatre per a la variant seca de la malaltia, i cinc per a la variant humida. Aquests assaigs consisteixen en provar nous fàrmacs per a inhibir el creixement de la malaltia en els ulls dels pacients.

El Dr. Monés valora molt positivament els assaigs clínics ja que per a molts pacients, aquests assaigs “són la única opció d’accedir a fàrmacs i tractaments que encara no estan disponibles”. Els resultats d’aquests assaigs es començaran a conèixer a partir de l’any 2016.

El Dr. Jordi Monés i el projecte dels assaigs clínics que es duen a terme a la Barcelona Macula Foundation i l’Institut de la Màcula i de la Retina s’ha considerat una de les notícies més destacades de la jornada a la secció “Semàfors” La Vanguardia, que l’ha considerat una de les noticies positives del dia.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi