Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr. Jordi Monés, entrevistat al Para Todos la 2 de RTVE

El Dr. Jordi Monés, MD, PhD, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation i Director de l’Institut de la Màcula i de la Retina ha estat entrevistat al programa Para Todos la 2 de RTVE.

En l’entrevista el Dr. Monés ha explicat malalties que causen ceguesa com la Degeneració Macular Associada a l’Edat, la Retinosi Pigmentària i la Malaltia de Stargardt. També ha descrit la investigació que es duu a terme de manera constant d’aquestes malalties des de la Barcelona Macula Foundation.

El Dr. s’ha mostrat molt optimista respecte al futur d’aquestes malalties i a la recerca que ja s’està duent a terme. Segons ell,  “en 10 o 15 anys hi haurà tractaments per a malalties que ara mateix són incurables”.

Així doncs, trobar solucions per a la Retinosi Pigmentària i la Malaltia de Stargardt “és qüestió de temps” ja que “gràcies a la tecnologia es podran fer molts avenços en la investigació”.

El Dr. Jordi Monés també ha destacat els progressos que s’han dut a terme per arribar a controlar la Degeneració Macular Associada a l’Edat en la seva variant humida o exsudativa i, tot i que la variant seca o atròfica no té tractament, en l’actualitat, ja s’estan obtenint els primers resultats dels assaigs clínics.

Pots recuperar l’entrevista en aquest enllaç.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi