Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr. Jordi Monés presenta les novetats en el tractament de la DMAE seca i cèl·lules mare al Retina Meeting de Santiago

El Dr. Jordi Monés, Oftalmòleg especialitzat en màcula, retina i vitri, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision presenta les novetats més destacades en els camps dels assaigs clínics i de l’ús de les cèl·lules mare al Retina Meeting que se celebra a la ciutat gallega de Santiago de Compostel·la els dies 17 i 18 d’abril.

El Dr. Monés moderarà i participarà a la taula rodona “Avenços en Degeneració Macular Associada a l’Edat”. En ella analitzarà els progressos que s’estan duent a terme en el tractament de la variant seca o atròfica de la patologia. Els avenços farmacològics han aconseguit canviar radicalment el pronòstic en les formes exsudatives de degeneració macular, però les formes atròfiques segueixen sense cura.

La investigació que s’està duent a terme en models experimentals animals inclou la teràpia regenerativa amb cèl·lules mare de diferents orígens. De la mateixa manera, la teràpia gènica (manipulació genètica) ha aconseguit corregir alguns defectes en malalties que causen ceguesa. També hi ha progressos en cèl·lules mare que, una vegada obtingudes del propi pacient, són manipulades genèticament per a corregir els seus defectes i ser reintroduïdes posteriorment. El Dr. Monés, en la seva última intervenció, aprofundirà sobre el paper que poden jugar les cèl·lules mare en aquestes patologies.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi