Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr. Monés modera el Simposi de Bayer en el 44è Congrés de la SCO

El passat cap de setmana s’ha celebrat, a l’Hotel Barceló, el 44è Congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia (SCO) a Barcelona. Durant tres dies, doctors i especialistes de la visió s’han reunit per comentar els nous avenços i resultats de les seves últimes investigacions oftalmològiques.

Entre les activitats científiques del primer dia, el Dr. Jordi Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation, va ser moderador del Simposi del laboratori Bayer Health Care. En ell, es van comentar diferents temes com el nou tractament per a la DMAE exsudativa EYLEA®, els resultats dels estudis VIEW 1 & 2 i el seu perfil de seguretat.

Ponents com Laura Sararols, Lluís Arias i Santiago Abengoechea van començar la jornada amb la discussió de diversos casos clínics. Posteriorment, el Dr. Monés va parlar de la importància del nou assaig MACBETH, actualment en fase IV. Amb aquest assaig es vol avaluar l’eficàcia de EYLEA® en pacients amb DMAE neovascular sense resposta òptima a repetides injeccions mensuals inteavítreas dels anti-VEGF.

Aquest assaig, un exemple d’“investigator-driven trial”, intenta resoldre molts dels dubtes relacionades amb la gestió dels casos sense resposta òptima als anti-VEGF actuals i amb la possibilitat de canviar els protocols de tractament per a aquest tipus de pacients.

“A partir d’un assaig clínic multicèntric, com és MACBETH, trobarem menys possibilitat de biaix. Un cop finalitzar, optimitzarà la gestió de la DMAE” va comentar el Dr. Monés.

La Barcelona Macula Foundation és la coordinadora d’aquesta investigació a la què també participen l’Institut de la Màcula i de la Retina i d’altres centres oftalmològics de Catalunya i de la resta d’Espanya.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi