Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr Monés participa en el segon curs d’actualització sobre Distròfies de Retina

Els dies 8 i 9 d’octubre se celebra, a la Fundació Jiménez Díaz de Madrid, el segon curs d’actualització sobre Distròfies de la Retina. Una trobada on científics, experts clínics i pacients podran intercanviar coneixements, per així afavorir el desenvolupament d’assaigs clínics en malalties que encara no tenen tractament efectiu.

Organitzat per CIBERER, el CIBER-BBN, el Servei de Genètica-IIS-Fundació Jiménez Díaz, la Càtedra d’Investigació "Bidons Egara" i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, té una clara orientació teòric-pràctica. A més, busca potenciar el desenvolupament i l’aplicació dels coneixements científics més avançats a la pràctica clínica.

A la segona jornada del curs el Dr. Jordi Monés farà una xerrada titulada: Distròfies de la retina: diagnòstic, tractament i seguiment dels pacients. En aquesta sessió Monés parlarà sobre el diagnòstic clínic de les tres principals malalties que abasten la major part dels projectes d’investigació a la Barcelona Macula Foundation: la DMAE atròfica, la Retinosi Pigmentària, i la Malaltia de Stargardt. Es presentará l’us de tècniques diferents (la campimetria, la tomografia de coherència òptica-OCT de domini espectral, la autofluorescència, la electroretinografía, i la microperimetría) en el diagnòstic i la monitorització de la progressió i el seguiment d’aquestes tres malalties degeneratives.

En aquesta jornada també participaran altres experts en l’anàlisi genètica, molecular, cel·lular, funcional i clínic com la Dra. Carmen Ayuso l’IIS-FJD i CIBERER, el Dr. J. M. Millán de H.U. La Fe i CIBERER i el Dr. Marcelino Avilés de la Càtedra d’Investigació Bidons Egara de la Universitat de Múrcia.

Amb aquest curs també es busca impulsar el paper dels afectats en la recerca translacional així com actualitzar i divulgar aspectes ètics, legals i de disseny general dels assaigs clínics. Per això, ahir dimarts es va realitzar una jornada oberta de divulgació per a pacients sobre Teràpies en Malalties rares: distròfies de retina.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi