Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El Dr. Monés valora els avenços en la progressió de l’Atròfia Geogràfica (AG) en el 6è Euretina Winter Meeting

El Dr. Monés, oftalmòleg especialitzat en màcula, retina i vitri, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision (BMF), ha valorat aquest passat dissabte a Rotterdam els avenços en Atròfia Geogràfica (AG), al 6è EURETINA Winter Meeting. La AG és un dels estadis més avançats de la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE). En concret, el Dr. Monés ha presentat un estudi dut a terme a l’Institut de la Màcula, en el qual pacients amb AG van ser classificats en diferents subgrups, segons un mètode conegut com a “clusterització de dades”. Aquests subgrups es trobaven en diferents estadis de la progressió de la malaltia i del fons de l’ull, la qual cosa és important per al pronòstic del pacient, per a la elegibilitat òptima per a estudis clínics i per a les correlacions fenotips-genotips.

Paral·lelament al Congrés s’ha celebrat un Seminari vinculat al Projecte Europeu EYE-RISK, en què hi participa activament la BMF. Els Drs. Jordi Monés i Marc Biarnés han presentat Cluster analysis for GA phenotypes, un estudi que demostra que hi podria haver diferents subgrups de pacients amb AG. Aquestes variants estarien associades amb progressions de la malaltia molt diferents en cada grup, la qual cosa té un valor pronòstic important i obre la via a l’estudi de diferents mecanismes que puguin conduir a tractaments personalitzats per a cada pacient, segons les causes que originin la seva malaltia.
El Projecte EYE-RISK pretén identificar factors de risc, mecanismes moleculars i mètodes terapèutics per lluitar contra la DMAE. Es tracta d’un projecte de recerca internacional on hi participen 8 centres de recerca, dues companyies i una organització de pacients de 6 països europeus. EYE-RISK ha rebut finançament del programa Horizon 2020 de la Unió Europea sota el Grant Agreement no. 634479.

   

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi