Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

“El nostre repte és revertir cada vegada més formes de ceguesa”

El Dr. Jordi Monés explica en quin punt es troba la investigació per tractar la DMAE atròfica i quins són els reptes amb què s’enfronta la Barcelona Macula Foundation, en una entrevista publicada a Expansión, el passat divendres 28 de setembre.

El Dr. Monés explica que "la DMAE és una malaltia que s’està convertint en una autèntica epidèmia i que minva dràsticament la qualitat de vida de la gent gran". Al llarg de l’entrevista detalla en quin punt es troba la investigació: "Cada vegada estem més a prop de poder trobar tractaments eficaços per frenar el deteriorament. Les nostres línies de recerca van des de l’aplicació clínica de noves molècules per intentar aturar l’avanç de la malaltia, com la teràpia anti Factor 5 del complement, a l’aplicació de làsers especials, fins teràpies regeneratives mitjançant trasplantaments de teixit o cèl·lules mare, actualment en fase preclínica en models animals."

El Dr. Monés conclou explicant que la Barcelona Macula Foundation està treballant "en diverses línies d’investigació, tant clínica com preclínica, per arribar a obtenir alguna teràpia eficaç per a altres malalties de la visió com la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt, sense tractament en l’actualitat, i que en molts casos evolucionen fins a la ceguesa total, especialment en el cas de la retinosi pigmentària. El nostre repte és revertir cada vegada més formes de ceguesa. Sona ambiciós, però amb l’esforç conjunt de tants investigadors de tot el món serà qüestió de temps. "

 

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi