Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El pròxim diumenge 27 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària

El 27 de setembre se celebra arreu el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària. La Retinosi Pigmentària és una malaltia ocular de caràcter degeneratiu i hereditari que provoca una disminució greu de la capacitat visual i que, en molts casos, acaba en ceguesa. A l’Estat Espanyol supera els 15.000 afectats i s’estima que 60.000 persones són portadores dels gens defectuosos responsables de la malaltia.

L’aparició de la malaltia afecta generalment persones joves i els primers símptomes són la dificultat d’adaptació a la foscor i una pèrdua progressiva del camp visual. Afecta a una de cada 2.000 persones i és la principal causa de ceguesa total i, actualment, no existeix cap tractament eficaç per combatre-la.

És per això que des de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision, lluitem per vèncer les malalties de la visió que causen ceguesa. La recerca que es duu a terme arreu del món és esperançadora i la BMF col·labora estretament amb diferents centres de recerca i assistencials per a desenvolupar una sèrie de tractaments per prevenir la pèrdua de visió i, fins i tot, recuperar-la. La teràpia gènica i les cèl·lules mare ja s’estan mostrant prometedores al laboratori.

Una altra línia de recerca molt ambiciosa i que podria superar algunes limitacions de les línies mencionades anteriorment, és l’Optogenètica. La BMF, conjuntament amb la Universitat Miguel Hernández (Alacant) i la Universidad del País Vasco (Vitoria-Gasteiz), coordina el projecte “OPTO4EYE. Visual Restoration for Retinal Dystrophies using Optogenetics: Translational Research”.

El Dr. Jordi Monés, en el dia internacional de la retinosi pigmentària, ha volgut destacar que “des de la BMF sabem que és qüestió de temps i d’insistència i seguim mobilitzant tots els mitjans perquè aquest èxit s’esdevingui al més aviat possible. El nostre compromís no té fronteres”

Les malalties degeneratives com la retinosi pigmentària són molt ràpides. Nosaltres hem de ser-ho més.

Col·labora amb nosaltres a barcelonamaculafound.org

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi