Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El tabac et pot deixar a les fosques

El fum del tabac conté més de 4.000 substàncies químiques que, entre moltes coses, ens pot deixar a les fosques. El proper 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac, que vol remarcar la importància de viure sense aquest vici.

El tabac és la principal causa de mort evitable de la Unió Europea (UE), arribant a comptabilitzar gairebé 700.000 morts cada any. Una de cada quatre (26%) de les morts produïdes per càncer a la UE són causades pel tabaquisme que, al mateix temps, és responsable del 85% de les morts per càncer de pulmó a tota la UE. Però no només això. Fumar ens pot deixar a les fosques. Als fumadors, als seus familiars i, en definitiva, a tothom que respiri el fum del tabac.

El tabac és molt perjudicial per a la salut, però en el cas de la visió adquireix un valor més rellevant i és que el tabac ens pot deixar a les fosques. Els components i el fum del tabac augmenten les possibilitats de patir malalties de la visió com Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE), glaucoma, estrabisme, retinopatia o cataractes.

En el Dia Mundial Sense Tabac, l’Institut se suma a la campanya que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que pretén eradicar el comerç il·lícit de productes de tabac. Podeu trobar més en aquest enllaç.

Pots consultar més informació sobre els prejudicis del tabac en aquesta infografia:

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi