Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Els resultats que s’estan obtenint en la investigació sobre les malalties que causen ceguesa eren inimaginables fa 20 anys

Ahir, a la sala Eudald Graells de Ripoll, més de 70 persones van assistir a la conferència que el Dr. Jordi Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation, va oferir sobre els avenços en la investigació sobre el tractament de la degeneració macular (DMAE) i altres malalties de la retina.

A l’acte, organitzat per la Fundación Josep Palau Francàs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, el Doctor Monés, va intentar conscienciar els assistents de la importància de prevenir moltes de les malalties oculars i sobretot, un cop detectades, tractar-les immediatament perquè es puguin curar a temps.

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) perjudica l’agudesa visual i comporta dificultats per escriure, llegir o conduir. Després d’anys d’investigació, actualment la variant humida d’aquesta patologia es pot considerar una malaltia crònica controlada, gràcies a l’aplicació de fàrmacs antiangiogènics injectables intraocularment.

"Els resultats que s’estan obtenint avui eren inimaginables fa 20 anys. No obstant això, l’altra variant de la malaltia, la seca o atròfica, no compta amb cap tractament i aquesta és la nostra obsessió científica: trobar tractaments contra la DMAE atròfica" va insistir el Dr. Monés.

La Barcelona Macula Foundation es dedica exclusivament a investigar per descobrir tractaments contra les malalties que provoquen ceguesa com la DMAE, la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt. A més, el Dr. Monés ha explicat com la Fundació ha fet del treball en xarxa una de les seves senyals d’identitat.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi