Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Es dóna el tret de sortida al projecte europeu PRO4VIP a Barcelona

El 23 febrer s’inicià el projecte europeu PRO4VIP de CPP i CPI en què participa la Barcelona Macula Foundation, junt amb 12 institucions més d’Anglaterra, l’Estat Espanyol, Dinamarca, França i Itàlia. El projecte ha rebut finançament de la Unió Europea, Horizon 2020 a través del Grant Agreement 645584.

El Dr. Jordi Monés, Oftalmòleg i Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision va participar en el kick-off del Projecte europeu Innovative PROcurement for Visual Impaired People (PRO4VIP), que es va celebrar el passat 23 de febrer, a la seu de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ubicada a Barcelona.

PRO4VIP és un projecte europeu de compra pública precomercial (CPP) i compra pública innovadora (CPI) que s’emmarca dins de l’estratègia europea Vision 2020 de lluita per eliminar la ceguesa evitable, especialment a causa de la vellesa.

La compra pública innovadora és una actuació administrativa de foment de la innovació orientada a potenciar el desenvolupament de nous mercats innovadors des de la demanda, mitjançant l’instrument de la contractació pública. Aquesta engloba dos àmbits diferents: la compra pública de tecnologia innovadora (CPTI) i la compra pública precomercial (CPP).

Els objectius principals d’aquest projecte són: la creació i la consolidació d’una Xarxa Europea d’autoritats contractants; la definició d’un full de ruta comú de compra pública innovadora a curt i a llarg termini; la definició de la contractació pública conjunta dels procediments d’innovació que millor s’ajusten a les necessitats de les autoritats contractants del PRO4VIP (que podrien ser CPP, CPI o totes dues) i tot això d’acord amb la Vision 2020, donarà suport a la detecció precoç i al tractament de les condicions de baixa visió i afavorirà l’aprenentatge mutu entre els socis del projecte.

El projecte, coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), compta amb la participació d’institucions i especialistes de diferents països europeus. Els 12 participants de Consorci són l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (ES), coordinadora del projecte, Sara Bedin (IT), Universitá degli Studio de Salerno (IT), Istituto Regionale Rittmeyer per i Ciechi di Trieste (IT), Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia (IT), Consorzio per l’Area di Recerca Cientifica e Tecnologica di Trieste Consorzio Area (IT), European Blind Union  -EBU (FR), Berufsförrderungswerk Dürenm (DE), Barcelona Macula Foundation (ES), Zenit Zentrum fuer Innovation und Technik in Nordrhein-Westfalen GMBH (DE), European Clinical Research Infraestructure Network ECRIN-ERIC (FR) and UCLPartners Limited (UK).

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi