Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’equip de l’EYE RISK presenta aquest gran repte a Barcelona

Investigadors de l'EYE-RISK, davant del pòster que van presentar a l B·Debate Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration (setembre 2016)

Marius Ueffing i Caroline Klaver, Coordinator i Scientific Co-Coordinator del Projecte europeu EYE-RISK, van exposar a primers de setembre a Barcelona l’estat de desenvolupament d’aquest projecte i les perspectives que obriran els resultats d’aquestes investigacions per al futur tractament de la variant atròfica de la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE). Va ser a CaixaForum Barcelona, durant el Debat Fighting Blindess. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration.

Els estudis genètics han aportat objectius terapèutics per prevenir la DMAE en el futur», Dra. Klaver

La Dra. Caroline Klaver, professora d’epidemiologia i genètica de les malalties oculars a l’Erasmus Medical (Rotterdam, Holanda), va destacar que els estudis genètics no només han habilitat els investigadors a entendre els mecanismes patogènics subjacents a la DMAE, sinó que també han aportat objectius terapèutics per prevenir la malaltia en el futur.

Pel que fa al Dr. Marius Ueffing, director a l’Institute for Ophthalmic Research a l’University Medical Center Tuebingen (Alemanya) va ressaltar que superposar els fenotips de la DMAE amb els mecanismes biològics i les etiologies de la patologia afegeix potencial per definir les direccions per a la recerca, avança en la comprensió dels patomecanismes i ajuda els investigadors a precisar candidats objectiu per a les futures teràpies.

Superposar els fenotips de la DMAE amb els mecanismes biològics avança en la comprensió de la malaltia», Dr. Ueffing

El Projecte europeu EYE-RISK també va comptar amb un espai destacat entre els pòsters exposats. En concret, es van presentar els resultats de l’estudi fet per caracteritzar fenotips en atròfia geogràfica utilitzant anàlisi clúster. Aquesta recerca concreta va establir 3 fenotips diferents en atròfia geogràfica que mostraven diverses taxes de creixement. Aquest resultat esdevé útil per a la prognosi dels pacients i per optimitzar-ne l’elegibilitat de cara a futurs assajos clínics.

eye-risk-project

L’EYE-RISK està finançat pel Programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea sota el Grant Agreement 634479.

Foto: Marius Ueffing, Caroline Klaver, Tunde Peto (University College London), amb Jordi Monés, Míriam Garcia i Marc Biarnés (BMF).

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi