Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Hamburg acollirà a partir del proper 27 de setembre la 13 edició del Congrés Euroretina

Després de l’enorme èxit aconseguit l’any 2012 durant el congrés celebrat a Milà, Euroretina puja de nou el teló per organitzar una nova edició de la seva trobada anual, que any rere any s’ha convertit en la cita de referència per als especialistes a Europa.

Amb un augment progressiu dels assistents al llarg de les dotze edicions d’Euroretina, Hamburg acollirà del 26 al 29 de setembre la 13a edició del congrés, després que l’any passat més de 3.500 oftalmòlegs assistissin a la cita a Milà.

El Dr. Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation, ocuparà una posició destacada entre els assistents, ja que participarà en una sessió plenària sobre la DMAE seca el divendres 27, amb destacats especialistes internacionals. A la sessió, el Dr. Monés exposarà les conclusions d’un article publicat recentment a la revista Ophtalmology, sota el títol "Optical Coherence Tomography Assessment of Apparent foveal Swelling in Patients with foveal Sparing Secondary to Geographic Atrophy".

En aquest article, el Dr. Monés i els investigadors Dr. F. Trindade i Marc Biarnés, exposen que determinar la presència d’inflamació foveal associada a pacients amb DMAE seca, mitjançant OCT de domini espectral, permet estudiar les diferents capes de la retina amb alta precisió. Els resultats són d’especial rellevància ja que "per poder aplicar nous tractaments i distingir els efectes de nous fàrmacs és determinant tenir ben caracteritzades les troballes científiques a nivell histològic i a nivell de capes de les cèl·lules de la retina" comenta el Dr. Jordi Monés.

D’altra banda, el Dr. Kuppermann, membre del Consell Científic de la Barcelona Macula Foundation, també participarà com a ponent en el programa científic del Congrés, concretament a la taula rodona sobre oclusions venoses retinianes que tindrà lloc el dissabte 28 al migdia.

El Dr. Monés també participarà en diferents advisory boards, així com grups de treball adreçats a joves professionals per millorar la pràctica clínica d’algunes tècniques, com ara les injeccions intravítreas. En aquest sentit, l’objectiu del task force en què participa el Director de la Fundació és informar la comunitat oftalmològica de quins són els passos que presenten més riscos en aquest tipus de procediments i optimitzar la tècnica per reduir el risc al màxim.

Entre els advisory board dels quals forma part el Dr. Monés, destaca el del nou fàrmac JETREA, destinat a evitar cirurgies en pacients amb tracció de visió macular.

World Retina Day

A més, en aquesta edició del Euroretina es presentarà oficialment al World Retina Day, una iniciativa impulsada per les principals societats científiques amb l’objectiu d’oferir informació i novetats rellevants sobre la retina mèdica i quirúrgica. Per part espanyola, participa la Societat Espanyola de la Retina i el Vitri (SERV), que serà present el dissabte 28 durant la presentació del World Retina Day.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi