Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

III MIHealth Management & Clinical Innovation Forum a Barcelona

Els dies 21 i 22 de maig, al Palau de Congressos de Barcelona, s’ha celebrat el III MIHealth Management & Clinical Innovation Forum. Durant dos dies, professionals clínics, gestors sanitaris i empreses del sector nacionals i internacionals van reflexionar sobre com millorar els sistemes sanitaris i la salut dels pacients en un futur immediat.

La inauguració del fòrum ha anat a càrrec de Josep M. Piqué, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona i President del MIHealth Forum, de Maria Iglesias, Cap de la Unitat d’Innovació per a la Salut i els Consumidors de la Comissió Europea i de Joaquim Casanovas, Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del Servei Català de la Salut (CatSalut) en representació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El congrés s’ha dividit en tres grans àrees temàtiques: coneixement sota el lema “fent realitat”, tecnologia amb “tecnologies que canvien la teva vida” i organització “innovant a través de les barreres”.

A l’àrea de coneixement, entre d’altres sessions, es va oferir una conferència titulada “Els elements fonamentals d’una innovació reeixida” on es va analitzar diferents experiències pràctiques, des del punt de vista empresarial.

En la temàtica de la tecnologia, destaquem la ponència “Satisfer les necessitats en la pràctica clínica” que va repassar les diferents etapes, des de la recerca i la fase de desenvolupament fins a la implementació. En aquesta sessió, es va exposar com s’estan identificant les necessitats en la pràctica clínica i com es desenvolupen noves tecnologies per suplir-les.

A l’àrea d’organització, en la ponència “Participació del pacient i la salut virtual” es va exposar la necessitat d’involucrar als pacients en la cura de la seva salut , per així millorar els sistemes sanitaris.

A més, els assistents també van poder participar en reunions o sessions de networking, com ara la reunió de l’Associació Europea per a la Innovació sobre un envelliment actiu i saludable, titulada “Ampliació per al creixement saludable” i la sessió, organitzada per Accenture, sota la temàtica ” Companyies i tecnologies disruptives que estan canviant la sanitat”.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi