Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dr. Jayakrishna Ambati rep el prestigiós premi RPB David F. Weeks Award for Outstanding AMD Research 2018

Membre del Consell Científic de la BMF, veu recompensada la seva recerca sobre la base molecular de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE)

Jayakrishna Ambati, membre del Consell Científic de la Barcelona Macula Foundation, ha estat distingit amb el premi RPB David F. Weeks Award for Outstanding AMD Research, prestigiós guardó impartit per la Research to Prevent Blindness (RPB) i per la Association of University Professors of Ophthalmology (AUPO). Aquestes dues cèlebres entitats, especialitzades en la recerca per a la prevenció de la ceguesa, han reconegut la importància del treball d’Ambati sobre la base molecular de la DMAE. Dr. Ambati rebrà el premi el proper 25 de gener del 2019 a Florida, durant la celebració anual de l’AUPO.

“Quan era resident d’oftalmologia em va sorprendre la nostra incapacitat per alterar el curs inexorable de la ceguesa que afronten els pacients amb DMAE. Així, vaig decidir dedicar les meves energies a enfrontar aquest problema que afecta a milions de persones a tot el món”, va reconèixer recentment el Dr. Ambati.

Jayakrishna Ambati és Vicepresident de Recerca en el Departament d’Oftalmologia de la University of Virginia i fundador del Center for Advanced Vision Science (CAVS). La seva activitat investigadora se centra en identificar els mecanismes moleculars subjacents en el desenvolupament de la DMAE, determinar les causes que van desencadenar l’interruptor angiogènic que converteix aquesta malaltia d’una atròfia en un fenotip neovascular i desenvolupar noves teràpies per prevenir i tractar aquesta malaltia encegadora. A més, és el primer oftalmòleg en guanyar el Doris Duke Distinguished Scientist Award i el Burroughs Wellcome Fund Clinical Scientist Award en recerca traslacional.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi