Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Jordi Monés presenta a Israel les últimes investigacions sobre diagnòstic i tractament de la degeneració macular

El Dr. Jordi Monés, MD, PhD, oftalmòleg, especialista i investigador en Màcula, Retina i Vitri, ha estat ponent principal a ‘The Annual Israeli Retina Society Meeting’ amb tres conferències magistrals en les quals ha compartit amb la comunitat mèdica internacional especialista en aquesta matèria les últimes investigacions i novetats en el camp de la degeneració macular.

Jordi Monés ha exposat en la seva intervenció els avanços en recerca pera la DMAE atròfica en l’actualitat fent una revisió de tots els tractaments actuals; des de fàrmacs que intenten detenir la malaltia a l’ús del làser nanopulsat, fàrmacs que intenten fer desaparèixer les druses i finalment els resultats recents amb cèl·lules mare. Part de la seva conferència s’ha centrat en la investigació que està realitzant la companyia biotecnològica Cell Cure, organització de la qual és assessor científic i que està especialitzada en el desenvolupament de teràpies cel·lulars per a malalties retinals i neurodegeneratives. Presenta resultats de la implantació i supervivència d’aquestes cèl·lules en un grup de pacients.

En la seva intervenció magistral, el doctor Monés ha explicat quines són les modalitats d’imatge i els protocols òptims que existeixen per al seguiment de les teràpies cel·lulars amb degeneració macular atròfica. Jordi Monés ha presentat les conclusions de dos ‘papers’ dels quals ha format part: el primer analitza els avantatges i limitacions de totes les tècniques d’imatge que s’utilitzen en l’actualitat i el segon fa referència a les noves definicions i al consens aconseguit sobre la OCT per a definir millor l’atròfia. Aquest últim està servint per elaborar una escala de severitat de la malaltia. Concretament, Cell Cure està aplicant aquesta escala per estudiar les capes externes de la retina i analitzar el funcionament de les cèl·lules en els pacients.

En una altra conferència, el doctor Monés ha fet referència a Faricimab, un anticòs monoclonal desenvolupat per Roche i que té un doble ús, tant per a l’edema macular diabètic com per a la degeneració macular associada a l’edat. Els assajos, ja en fase II, han mostrat resultats molt prometedors tant en eficàcia com en durabilitat, la qual cosa permetrà que el pacient no hagi de tractar-se amb tanta freqüència. La Barcelona Macula Foundation, dirigida pel doctor Monés, ja està participant en la fase III per a ambdues malalties.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi