Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La Barcelona Macula Foundation se suma a la campanya “Salut Ocular per a tots”, emmarcada en el Dia Mundial de la Visió

La Barcelona Macula Foundation: Research for Vision se suma a la Campanya de la International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB), “Salut ocular per a tots”, emmarcada en el Dia Mundial de la Visió que se celebra el 8 d’octubre. Es tracta d’una campanya de conscienciació centrada en l’atenció a les persones amb ceguesa o problemes de visió.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, al món hi ha prop de 285 milions de persones cegues o amb baixa visió. D’ells, uns 19 milions són nens. El 90% de la gent cega viu en països subdesenvolupats i prop del 65% de les persones cegues tenen més de 50 anys.

Totes aquestes dades ens obliguen a actuar per intentar lluitar contra les malalties de la visió que causen ceguesa ja que moltes d’elles encara no tenen un tractament efectiu. Per això la recerca és crucial.

Malalties que abans eren incurables, com la degeneració macular associada a l’edat en la seva variant humida, tenen ara tractament gràcies a la recerca. El treball rigorós, efectiu i exigent d’investigadors, al costat de l’imprescindible finançament, han fet que, a dia d’avui, siguem capaços de frenar malalties que fins fa poc temps no tenien tractament.

El Dr. Jordi Monés, Director de la Barcelona Macula Foundation es mostra optimista quan es tracta d’establir un termini per trobar solucions a patologies que avui dia encara no les tenen. Per això, creu que “seguint el ritme actual i amb els recursos econòmics adequats, en un termini d’entre 5 i 10 anys és possible trobar tractaments a patologies de la visió que causen ceguesa com la DMAE seca”.

Des de la Barcelona Macula Foundation investiguem per aconseguir al més aviat possible trobar cures a malalties que a dia d’avui són incurables. I per a això necessitem el suport de particulars i institucions per aconseguir-ho.

La Barcelona Macula Foundation col·labora l’Institut de la Màcula en la campanya “Viure per veure-hi”, realitzant proves de detecció precoç per detectar a temps la degeneració macular associada a l’edat.

Pots trobar més informació sobre la campanya al següent enllaç.

Les malalties degeneratives de la visió són molt ràpides. Nosaltres hem de ser-ho més.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi