Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La Barcelona Macula Foundation, un dels 9 centres de recerca que formen part del selecte programa B·Debate 2016

La Barcelona Macula Foundation: Research for Vision és una de les 9 entitats i centres de recerca que conformen el programa 2016 de B·Debate, una iniciativa de Biocat i de l’Obra Social “la Caixa” per tal d’impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic a Barcelona.

Alguns dels temes que es debatran en aquesta edició de B·Debate són els reptes en la lluita contra la ceguesa, l’epigenètica i el càncer, el diagnòstic i tractament de les malalties rares, l’impacte de les vivències infantils en la salut mental adulta, o les possibilitats de la intel·ligència artificial per igualar o fins i tot superar la intel·ligència humana.

La ceguesa és un dels temes de debat principals en aquesta nova edició del programa. Diversos experts internacionals compartiran les seves experiències i discutiran nous enfocaments terapèutics d’avantguarda per tal de lluitar contra les malalties degeneratives de la visió que causen ceguesa i que, avui en dia, no tenen cura.

La Barcelona Macula Foundation organitzarà un debat durant els dies 6 i 7 de setembre de 2016 amb la col·laboració de Leitat i del Centre de Regulació Genòmica (CRG). El títol d’aquesta trobada serà “The Fight Against Blindness: Goals For 2020. Cellular And Gene Regenerative Therapy, Bioengineering And Nanomaterials For Visual Restoration”.

Amb tot això, la Barcelona Macula Foundation pretén intercanviar idees i interactuar amb altres camps de les ciències per tal d’explorar i descobrir possibles nous enfocaments terapèutics per a les distròfies retinianes, com ara la nanotecnologia, la medicina regenerativa, les cèl·lules mare, la teràpia genètica, la genòmica, la bioenginyeria, la optogenètica, i les ciències fotòniques. I també pretén aconseguir impacte internacional i promoure Catalunya com un actor clau internacional mitjançant la creació d’una xarxa estratègica per impulsar noves iniciatives d’investigació i aprenentatge mutu, intercanvi de coneixements i la transferència a través de diferents camps i països.

El programa B·Debate 2016 inclou un total de 9 activitats que es duran a terme en col·laboració amb diverses entitats i centres de recerca del país com l’Institut de Neurociències UAB, l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB), el Parc Científic de Barcelona (PCB), l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision.

En els diversos actes de B·Debate es preveu que s’hi apleguin 200 ponents nacionals i internacionals experts en diferents àrees de coneixement de l’àmbit de la ciència i més de 1000 assistents. Des dels seus inicis, l’any 2009, B·Debate ha organitzat més de 50 activitats, en col·laboració amb més de 200 centres de recerca.

Pots trobar més informació sobre el programa B·Debate 2016 en el següent enllaç.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi