Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF acull una nova sessió del projecte europeu PRO4VIP

La BMF, en col·laboració amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), ha reunit aquesta setmana un grup de professionals de l’Institut de la Màcula i de l’AQUAS mateix, en una sessió de discussió en el marc del projecte europeu PRO4VIP. L’objectiu d’aquest grup focal és generar, compartir i aclarir idees encaminades a millorar l’experiència del pacient en relació als serveis mèdics.

En la sessió, desenvolupada a la seu de la BMF, una quinzena de professionals han aportat idees entorn de les causes i els factors de les patologies del futur i han apuntat allò que consideren les ineficiències en els processos de diagnosi, seguiment, tractament, rehabilitació i recuperació dels malalts. També s’han dibuixat escenaris d’avanç científic desitjables en aquests àmbits, i s’han apuntat les àrees d’intervenció per atenuar els efectes de l’envelliment relacionats amb els problemes de visió, entre d’altres.

L’activitat forma part de la fase prèvia del projecte europeu PRO4VIP, emmarcat dins l’estratègia europea Vision 2020, que lluita per eliminar la ceguesa evitable, especialment a causa de la vellesa. Hi participen 12 institucions de Catalunya, Itàlia, Alemanya i França que busquen potenciar el desenvolupament de nous mercats innovadors, mitjançant la contractació pública. El grup focal reunit a la BMF s’ha encaminat a definir necessitats dels pacients que es consideren no cobertes pels professionals i classificar-les seguint criteris de prioritat. En la fase posterior, el Projecte dissenyarà solucions que satisfacin aquestes necessitats, en crearà prototipus i els provarà.

El projecte PRO4VIP ha rebut finançament del Programa de la Unió Europea Horizon 2020, a través del Grant Agreement 645584.

  

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi