Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF, al Mobile World Congress

Des de la Barcelona Macula Foundation, sempre busquem estar al dia de les últimes novetats tecnològiques pensades per facilitar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual. Enguany al Mobile World Congress 2018, esdeveniment de referència mundial, hem assistit a diferents conferències que ens han permès conèixer, de primera mà, algunes de les últimes novetats en aquest àmbit.

La Fundació ONCE ha presentat l’APP map3D que ajuda a nens cecs a captar les siluetes gràcies a la tecnologia 3D. També hem vist com funcionen les ulleres intel·ligents amb el servei Aira, que permeten a les persones amb problemes de visió guanyar independència. El servei Aira ofereix un intèrpret que ajuda en temps real a les persones cegues. L’intèrpret pot veure de forma remota el que hi ha davant de l’usuari i, d’aquesta manera, li pot donar instruccions a través d’un auricular que aquest té instal·lat a les ulleres.

I finalment hem provat les ulleres del projecte WayfindrStd que han de servir perquè les persones amb discapacitat visual s’orientin de forma independent en espais interiors. Wayfindr és una organització sense ànim de lucre que busca capacitar les persones cegues perquè superin l’aïllament a través de l’orientació basada en àudio.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi