Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF explora els últims avanços en recerca al Congrés ARVO 2016 (Seattle)

La BMF ha presentat 3 pòsters en l’últim congrés anual de l’Associació per a la Recerca en Visió i Oftalmologia (ARVO), celebrat a Seattle el passat cap de setmana. Dr. Jordi Monés ha presentat l’estudi Eficàcia del tractament amb ranibizumab en pacients amb oclusió de la vena retinal amb isquèmia retinal macular: dades de 24 mesos a partir dels estudis BRIGHTER i CRYSTAL. D’altra banda, el Dr. Marc Biarnés ha pogut explicar el panell dedicat a la Identificació de subgrups en atròfia geogràfica (AG) usant anàlisi de clúster, i Míriam Garcia ha presentat Disfunció d’adaptació a la foscor en pacients amb druses.

20160506 ARVO muntatge opt

A més d’aquestes activitats de difusió de les investigacions que du a terme la Fundació, el Dr. Monés ha desenvolupat una intensa activitat, amb intercanvis de coneixements amb experts d’arreu del món i la intervenció en consells assessors internacionals d’algunes de les farmacèutiques presents en el Congrés.

Aquest esdeveniment, de caràcter anual, congrega més d’11.000 experts en investigació oftalmològica de primer nivell, reunits per explorar els últims avanços en recerca bàsica i recerca clínica.

Entre els aspectes destacats que han pogut escrutar hi ha el desenvolupament de l’angiografia OCT (tomografia de coherència òptica), una nova tècnica no invasiva que genera imatges volumètriques en qüestió de segons que incorporen informacions estructurals i de flux sanguini. A ARVO2016 es van poder contrastar punts de vista experts respecte dels beneficis i les limitacions de l’ús d’aquesta nova tecnologia.

D’altra banda, la delegació de la BMF també ha estudiat les variants en desenvolupament de l’òptica adaptativa, utilitzada per estudiar l’estructura i la funció de la retina en pacients sans i amb patologia.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi