Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF exposa les línies de recerca al Congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia

Demà es presenten a Barcelona, durant la celebració del 43è Congrés de la Societat Catalana d’Oftalmologia, les línies de recerca de la Barcelona Macula Foundation y els avenços en la lluita contra determinades formes de ceguesa com la degeneració macular associada a la edat (DMAE), la retinosi pigmentaria i la malaltia de Stargardt.

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és la primera causa de pèrdua de visió al món occidental, en pacients de més de 50 anys. A Espanya, es detecten anualment 26.000 nous casos d’afecció macular i es calcula que més de 3.000.000 de persones estan avui en risc d’arribar a perdre la visió en els propers anys.

La investigació és la clau

La Barcelona Macula Foundation, una entitat enfocada exclusivament a la recerca de la patologia mèdica i quirúrgica de la màcula, de la retina i del vitri,  ha centrat la seva activitat durant els últims anys en la investigació per lluitar contra la ceguesa. Entre d’altres àrees de treball, han aconseguit provar en el nostre país nous fàrmacs en fases inicials de desenvolupament clínic. El Dr. Jordi Monés, director de la Fundació, explicarà les diferents línies d’investigació, que ha desenvolupat en col·laboració amb d’altres centres de recerca com la Universitat Autònoma de Barcelona. “Gràcies als esforços conjunts, hem aconseguit avançar en el tractament de la degeneració macular humida, similar al pas que es va fer en el seu moment amb el tractament de la SIDA. Ara el repte és fer el mateix amb la DMAE seca, una malaltia sense cura”, ha explicat el Dr. Monés. Segons el Director de la Fundació, “l’aplicació de tècniques de substitució com l’ús de teixit fetal o de cèl·lules mare embrionàries és un camí en el camp de la investigació oftalmològica que pot obrir noves possibilitats que ajudin a les persones que pateixen aquesta malaltia degenerativa de la visió  a millorar la seva qualitat de vida en un futur no gaire llunyà”.  

SOBRE LA BARCELONA MACULA FOUNDATION
Fundació científica creada per lluitar contra la ceguesa mitjançant projectes de recerca bàsica i preclínica i col·laborant en projectes de recerca clínica. El seu equip científic ha treballat en projectes de recerca que ja han ajudat a millorar els tractaments actuals per les patologies associades a la màcula i la retina i actualment es centra a la lluita contra les malalties degeneratives maculars i retinianes que causen ceguesa i no tenen tractament, com la DMAE seca, la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt, amb projectes innovadors que inclouen teràpia regenerativa i cel·lular. Compta amb acords de col·laboració amb entitats com l’Institut Català de Nanotecnologia, l’Institut de Ciències Fotòniques, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya o la Universitat Autònoma de Barcelona.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi