Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF i ButlerScientific anuncien la seva col·laboració en la 7a reunió trimestral d’ADVANCE(CAT)

La Barcelona Macula Foundation (BMF) ha participat en la reunió de consorci del projecte europeu ADVANCE(CAT), celebrada el passat 26 d’abril a l’Hospital Clínic de Barcelona. Durant la jornada es van presentar els resultats obtinguts pels diferents col·laboradors en aquest primer trimestre i es van repassar els acords pendents per als propers mesos.

Actualment, s’està avançant en la generació de scaffolds naturals per a la regeneració òssia mitjançant el desenvolupament de diferents formulacions que fan que la seva viabilitat augmenti considerablement. A més, també s’estan desenvolupant estratègies terapèutiques basades en la combinació de cèl·lules amb molècules i scaffolds naturals. Un exemple són les estratègies de diferenciació de cèl·lules mare en fenotips de cèl·lula beta pancreàtica on s’ha optimitzat el protocol de diferenciació utilitzant mitjançant l’addició d’un còctel de factors solubles en el medi de cultiu i la modificació de la superfície del material utilitzat amb dendrímers RGD.

A més, pel que fa als estudis de viabilitat de la diferenciació de cèl·lules mare mesenquimals per a la regeneració cardíaca que s’estan duent a terme en el projecte, s’està desenvolupant un bioreactor que permet extreure els exosomes de les cèl·lules mesenquimals en condicions de total esterilitat i augmentant cent vegades la seva producció.

D’altra banda, una de les novetats d’aquests últims mesos és la col·laboració que s’ha establert entre la BMF i ButlerScientific dins del projecte. Es planeja dur a terme un estudi exploratori de les dades obtingudes dels experiments de teràpia cel·lular en retina mitjançant el software AutoDiscovery, fet que permetrà revelar noves i complexes relacions d’aquesta informació.

Finalment, destacar que es van presentar els treballs realitzats i els resultats obtinguts en el marc de les tasques previstes al Pla de Comunicació. L’equip de comunicació, format per membres de la UB i la BMF, va animar els partners a difondre els resultats científics a través dels diferents canals.

Aquest programa està cofinançat per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya i per la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) Catalunya 2014-2020.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi