Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF i Vall d’Hebron fomentaran la investigació en el camp de les malalties de la visió

La Barcelona Macula Foundation va formalitzar la firma d’un acord de col·laboració pioner amb dues de les principals entitats de recerca científica de Catalunya, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el seu institut de recerca. Per una part, va assistir el Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation, el Dr. Jordi Monés, i per una altra el Dr. José Navas, representant de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Dr. Joan Comella, de la Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron Institut de Recerca.

L’acte es va celebrar a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i va ratificar l’objectiu de potenciar la investigació en les malalties de la visió que comporten ceguesa i no tenen tractament eficaç com per exemple la DMAE, la malaltia de Stargardt o retinosis pigmentaria.

El marc de col•laboració permetrà aprofitar les sinergies investigadores entre els tres centres per tal de contribuir en el desenvolupament del camp de la recerca fomentant la generació, intercanvi i transferència mitjançant la realització de projectes d’investigació, assajos clínics i innovació, així com la promoció d’activitats conjuntes.

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és una entitat adscrita a l’Institut Català de la Salut (ICS), integrada per quatre àrees assistencials – general, materno-infantil, traumatologia i rehabilitació i Parc Sanitari Pere Virgili- que aglutinen totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques, amb un total de 1.200 llits.

La Fundació Hospital Vall d’Hebron Institut de Recerca és una fundació privada que té com a objectiu impulsar, promoure i afavorir la investigació, la innovació, el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació. La Fundació és l’entitat responsable de la coordinació de tots els projectes de recerca que es porten a terme a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’entitat també impulsa les seves pròpies investigacions, especialment en l’àmbit biomèdic en l’àrea clínica, epidemiològica i d’avaluació de tecnologies sanitàries.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi