Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF insisteix en la necessitat d’una major investigació ocular en el Dia Mundial de la Visió

Avui se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Visió, centrat, enguany, en la necessitat d’un accés universal a la salut ocular. Amb aquest motiu, la Barcelona Macula Foundation insisteix en la necessitat d’una major inversió en investigació per aconseguir una cura a dels problemes de visió. En paraules de Jordi Monés, Director Mèdic de la Fundació, “Per a una bona prevenció també és necessària la investigació. Quanta major investigació es realitzi, abans es podran prevenir les malalties de la visió que encara no tenen tractament o cura “.

La Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Agència Internacional per a la prevenció de la ceguesa porten des de l’any 1999 promovent aquest dia, així com treballant per aconseguir l’eliminació de la ceguesa evitable l’any 2020, gràcies a l’esforç realitzat en prevenció. Per això van crear la iniciativa “Vision 2020: el derecho a la visión”.

Tanmateix, la IAPB acaba de publicar un informe, titulat Report on Universal Eye Health, traduït a 6 idiomes, en el que dóna una visió general de la situació de la salut ocular a nivell mundial i regional, amb exemples de països que s’esforcen per aconseguir una salut ocular universal.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi