Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF participa a la reunió trimestral de l’ADVANCE(CAT) per analitzar les últimes novetats en teràpies avançades

La Barcelona Macula Foundation, membre del consorci ADVANCE(CAT), ha participat en la primera trobada que aquesta societat ha organitzat aquest 2018 per presentar les últimes novetats científiques en l’impuls de les teràpies avançades a Catalunya i fixar els reptes de futur. Aquest consorci és un projecte liderat per la Universitat de Barcelona (UB) i Ferrer, i format per 18 entitats de l’àmbit de la salut pública i privada.

Els avenços més significatius duts a terme en els últims mesos han estat les teràpies desenvolupades en el camp de l’enginyeria de teixits. S’ha avançat en el desenvolupament d’estratègies de diferenciació de cèl·lules somàtiques cap a fenotips de cèl·lules beta pancreàtiques madures, i que són capaços de secretar insulina mitjançant la utilització de nanofibres de pèptids autoensamblables. També s’està estudiant el potencial de les estructures tridimensionals amb biomaterials funcionals per a la diferenciació d’aquestes cèl·lules productores d’insulina.

Altres novetats recauen en l’ús de les cèl·lules mare mesenquimals (MSCs) i el seu potencial terapèutic. Els scaffolds artificials combinats amb MSCs estan permetent el desenvolupament d’estratègies per a l’obtenció de tendons funcionals amb finalitats terapèutiques futures. A més, s’estan realitzant estudis amb MSCs derivades de teixit adipós i de sang de cordó umbilical per a la regeneració miocàrdica.

Reptes de futur

Per a aquest 2018, els membres del consorci han decidit organitzar seminaris per a estudiants i interessats en el camp de les teràpies avançades, on s’expliquin les investigacions desenvolupades en el marc de l’ADVANCE(CAT).

D’altra banda, el consorci també té previst viatjar a Sevilla per presentar el projecte en l’esdeveniment BIOSPAIN 2018 i a França per participar en el BIOREGATE 2018, on es presentaran els clúster de cada país europeu, entre ells, l’ADVANCE(CAT).

El projecte ADVANCE(CAT), que té l’objectiu d’impulsar les teràpies avançades a Catalunya, està integrat a la comunitat NEXTHEALTH, coordinada per Biocat i està cofinançat per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya i per la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) Catalunya 2014-2020.

This work has been developed in the context of AdvanceCat with the support of ACCIÓ (Catalonia Trade & Investment; Generalitat de Catalunya) under the Catalonian ERDF operational program (European Regional Development Fund) 2014-2020.

maculaFound

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi