Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF signa nous acords de col·laboració

14 de novembre de 2012- La BMF reforça les seves sinergies amb entitats investigadores de referència i signa nous acords de col·laboració amb l’Institut Català de Nanotecnologia i l’Institut de Ciències Fotòniques.

Seguint la seva política de col•laboració amb les principals institucions científiques a nivell nacional i internacional, la Barcelona Macula Foundation ha signat recentment convenis amb l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) amb l’objectiu de fomentar la recerca en la lluita contra la ceguesa.

L’ICN és una fundació privada sense ànim de lucre creada el 2004 amb l’objectiu de desenvolupar recerca científica en les àrees de nanociència i nanotecnologia. Amb projecció internacional, el Centre treballa principalment en l’àmbit de la recerca fonamental fins a la implementació de coneixement i transferència tecnològica per a sectors com la medicina o la indústria.

Segons el Dr. Jordi Monés, director de la BMF, “les línies de treball de les dues fundacions són convergents i absolutament complementàries, de manera que esperem obtenir excel•lents resultats fruit d’aquesta tot just iniciada col•laboració”.

Els principis bàsics de l’acord centren la cooperació en el desenvolupament de programes i projectes acadèmics, científics i tecnològics en àrees de recerca d’interès mutu per a ambdues institucions. L’organització de seminaris, workshops i conferències conjuntes també són punts d’interès que figuren en el conveni.

Amb l’ICFO, la Barcelona Macula Foundation ha iniciat un programa de col•laboració per al desenvolupament de projectes referents a l’aplicació de la fotònica en l’àmbit de les ciències de la salut. Segons el Dr. Jordi Monés, “aquesta és sens dubte una línia d’investigació amb un gran potencial que ofereix noves possibilitats en la recerca de nous tractaments per les malalties de la visió”.

La Barcelona Macula Foundation afegeix d’aquesta manera al seu knowhow metge i investigador els recursos de dos centres de referència en el camp de la investigació científica per continuar lluitant contra malalties de la visió actualment sense cura com la DMAE seca, la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi