Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF tanca un acord de col·laboració amb la Fundació Joan Costa Roma, del Consorci Sanitari de Terrassa

La Barcelona Macula Foundation, fundació pionera en la investigació de nous tractaments per lluitar contra la ceguesa, prossegueix amb la seva política de col·laboracions i recentment ha arribat a un acord per establir sinergies amb la Fundació Joan Costa Roma, dependent del Consorci Sanitari de Terrassa.

La Fundació Joan Costa Roma (FJCR) és una entitat privada sense ànim de lucre constituïda el 1998 a iniciativa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i en memòria del Dr. Joan Costa Roma, un dels seus principals promotors.

Els principals objectius de la Fundació Joan Costa Roma són la promoció, impuls i desenvolupament de la investigació, la docència i la formació en l’àmbit d’actuació del Consorci, per tal d’influir positivament en la millora de la salut de les persones i en el funcionament dels sistemes sanitaris.

“Tant la Barcelona Macula Foundation com la FJCR coincidim en el plantejament estratègic dels nostres treballs de recerca, que en ambdós casos s’ajusten sempre als més alts estàndards de qualitat i exigència”, ha explicat el Dr. Jordi Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation.

“La Fundació Joan Costa Roma ha desenvolupat treballs d’investigació molt interessants que sens dubte són un excel·lent punt de partida per establir sinergies de col·laboració en benefici de les persones amb problemes de visió”, ha dit el Dr. Monés.

Per la seva banda, el Dr. Manel Balcells director gerent de la Fundació Joan Costa Roma, ha assegurat que “tan en el camp de la investigació com en el de la formació oftalmològica hi ha àrees de treball en comú”.

Segons el Dr. Monés, “aquest tipus d’acords marquen sens dubte la línia a seguir per part de les nombroses entitats científiques que hi ha al país, ja que de la confluència de forces i coneixements sempre sortirà beneficiada la societat en general i els pacients en concret “.

Les principals àrees de col·laboració se centraran, de moment, en la realització de projectes investigadors oftalmològics, assajos clínics, estudis sobre tractaments, règims terapèutics i mètodes diagnòstics de malalties de la màcula, la retina i la ceguesa en general i la promoció de convocatòries i reunions científiques

Aquest acord s’afegeix als acords signats prèviament per la Barcelona Macula Foundation amb entitats com la ASCAMM, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears, la Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN).

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi